Flera inbrott under natten

Bild: Pixabay

Strax innan midnatt ringde väktare till polisen om att det hade stulits gods från en byggarbetsplats på Smedjegatan i Linköping. Tre personer hade lämnat på cykel och väktare följde efter. Polis tog över sökandet med flera patruller och vid Steningeviadukten fick polisen tag i personerna. Det visade sig att de hade tagit använd byggplast som saknade värde. Det fanns inget gripandeskäl, men de tre männen som alla är i 20-årsåldern, avvisades från centrala Linköping.

Klockan 05.17 larmades  polisen om inbrott i en butik på Nygatan i Linköping. Någon hade krossat rutor till butiken och stulit en okänd summa kontanter. Detta upptäcktes av personal som kom till jobbet. Polis kom till platsen och har tagit uppgifter för en anmälan om stöld.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat berusade personer, trafikbrott, samt utfört en mängd kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, som inte lett till brottsmisstankar.