0.1 C
Linköping
måndag, april 19, 2021

Nyårsnatten – något lugnare än vanligt

Polisen i Östergötland har haft drygt 180 ärenden mellan kl 22 och 06, vilket är betydligt mer än en vanlig helgnatt. Men sammanfattningsvis har nyårsfirandet varit något lugnare än förra året. Tre personer har gripits och 38 personer har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan, rattfylleri, psykisk ohälsa, eller för störande av allmän ordning.

21 ärenden har registrerats på ledningscentralen som larm om personer som skjuter raketer, fyrverkerier eller smällare på ett farligt sätt. Klockan 01.18 tryckte personal på en restaurang i centrala Linköping på överfallslarmet efter att några personer skjutit fyrverkerier inne på restaurangen. Det finns ingen information om att någon ska ha skadats. Personerna är ännu inte identifierade, men övervakningskamerabilder kommer att granskas. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse.

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades till centrala Linköping, under fredagskvällen, med anledning av ett bråk i eller...
Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Färgglada festivalen NärCon är en av höjdpunkterna i Linköping och då mest för dem...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
0.1 ° C
2 °
-2 °
100 %
1kmh
39 %
mån
15 °
tis
16 °
ons
12 °
tor
5 °
fre
7 °