3.2 C
Linköping
lördag, februari 24, 2024

Nyårsnatten – något lugnare än vanligt

Polisen i Östergötland har haft drygt 180 ärenden mellan kl 22 och 06, vilket är betydligt mer än en vanlig helgnatt. Men sammanfattningsvis har nyårsfirandet varit något lugnare än förra året. Tre personer har gripits och 38 personer har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan, rattfylleri, psykisk ohälsa, eller för störande av allmän ordning.

21 ärenden har registrerats på ledningscentralen som larm om personer som skjuter raketer, fyrverkerier eller smällare på ett farligt sätt. Klockan 01.18 tryckte personal på en restaurang i centrala Linköping på överfallslarmet efter att några personer skjutit fyrverkerier inne på restaurangen. Det finns ingen information om att någon ska ha skadats. Personerna är ännu inte identifierade, men övervakningskamerabilder kommer att granskas. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °