-2.8 C
Linköping
måndag, januari 18, 2021

Nyårsnatten – något lugnare än vanligt

Polisen i Östergötland har haft drygt 180 ärenden mellan kl 22 och 06, vilket är betydligt mer än en vanlig helgnatt. Men sammanfattningsvis har nyårsfirandet varit något lugnare än förra året. Tre personer har gripits och 38 personer har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan, rattfylleri, psykisk ohälsa, eller för störande av allmän ordning.

21 ärenden har registrerats på ledningscentralen som larm om personer som skjuter raketer, fyrverkerier eller smällare på ett farligt sätt. Klockan 01.18 tryckte personal på en restaurang i centrala Linköping på överfallslarmet efter att några personer skjutit fyrverkerier inne på restaurangen. Det finns ingen information om att någon ska ha skadats. Personerna är ännu inte identifierade, men övervakningskamerabilder kommer att granskas. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 18 januari 2021 kommer huvudbiblioteket i Linköping att öppna sin verksamhet igen men...
I år är det 150 år sedan Kinda kanal stod färdig. En åtta mil...
Från och med imorgon, söndagen 10 januari, gäller en ny lag och tillfällig lag,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,029FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-2.8 ° C
-2 °
-3.3 °
80 %
2.6kmh
90 %
mån
-2 °
tis
-0 °
ons
4 °
tor
4 °
fre
0 °