2.1 C
Linköping
tisdag, januari 31, 2023

Sami fick kulturpris

Linköpingsprofilen Sami Rahim fick idag ta emot Linköpings kommuns honnörsstipendium för sitt engagemang för stadens Kultur och musikliv. Övriga stipendiater är konstnären Hasti Radpour och författaren Göran Redin. Honnörsstipendiater är vardagshjälten Berith Fornell och sportjournalisten Bo Ohlsson och sedan Sami då. Kultur- och fritidsförvaltningens Sven Lyra-pris delas ut för fjärde gången och går till Olika Förlag.

– Det här är väldigt stort för mig personligen och ett kvitto på att det jag gjort och gör är viktigt för Linköping, sade en glad och lite rörd, Sami Rahim till News precis innan han fick mottaga pris och den traditionella blomsterkvasten.

Motiveringen lyder som följer:

”Rosor slår ut ur den hårdaste mark, som sol över mörka gärden, konstaterade Nils Ferlin. Lika obändig som den blomma som tränger genom asfalt är Sami Rahim. Han erhåller kommunens honnörstipendium för sin outtröttlighet och aldrig sinande optimism.

Dagar och veckor blir till månader och år, men Sami består. Om än i olika roller. Vi har sett honom som restaurangägare, politiker och föreståndare för utomhusbadet i Glyttinge. Men ikväll känner vi honom, framförallt, för de insatser han har gjort för Linköpings musikliv. Det räcker att säga L’Orient!

Under de 16 år som Sami drev den omtalade restaurangen, med den karaktäristiska skylten mot gatan, uppträdde otaliga band på L’Orients scen! En scen för alla, Samis egna vardagsrum. Tack för att du möjliggjorde denna oas. Betydelsen av L’Orient kan inte nog understrykas. Med spänning ser vi nu fram emot vad du hittar på härnäst!”

Här kan du läsa om övriga pristagare och jurys motiveringar.

RELATERADE ARTIKLAR

John Holm debuterade redan 1972 och försvann sedan efter två ytterligare plattor. 1988 kom...
Lilla Cirkus Caféet på Platensgatan framstår på flera sätt som stans mest avslappande konsertställe...
Linköpingsföretaget Musikern säljer det mesta som har med musik och musikinstrument att göra. Nu...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
2.1 ° C
2.2 °
1.7 °
60 %
8.2kmh
1 %
tis
2 °
ons
3 °
tor
1 °
fre
-1 °
lör
-4 °