Ung man död i arbetsplatsolycka

Foto: Lkpg.News

SOS-larm kom till polisen strax innan klockan 08.00 på onsdagens morgon om arbetsplatsolycka på ett industriområde i Östra Malmskogen, Linköping. Enligt SOS ska en arbetstagare ha fått en kran över sig. Personen fördes till sjukhus med ambulans och med mycket allvarliga skador.

Den drabbade är en man i 30-årsåldern och han avled senare av skadorna han ådrog sig vid olyckan. Anhöriga är underrättade.

Polisen har varit på brottsplatsen och spärrat av den för en kriminalteknisk undersökning som kommer att genomföras. Förhör har hållits med inblandade personer på arbetsplatsen där olyckan inträffade. En förundersökning om arbetsplatsolycka genom vållande till annans död är inledd av polisen.

Olyckan inträffade i samband med att den drabbade mannen skulle lasta byggställning på en lastbil med hjälp av lastbilskran på den aktuella lastbilen. Den  drabbade var förare på den aktuella lastbilen.

Berörda personer kommer att erbjudas krisstöd genom sjukvårdens försorg.