18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Ung man död i arbetsplatsolycka

SOS-larm kom till polisen strax innan klockan 08.00 på onsdagens morgon om arbetsplatsolycka på ett industriområde i Östra Malmskogen, Linköping. Enligt SOS ska en arbetstagare ha fått en kran över sig. Personen fördes till sjukhus med ambulans och med mycket allvarliga skador.

Den drabbade är en man i 30-årsåldern och han avled senare av skadorna han ådrog sig vid olyckan. Anhöriga är underrättade.

Polisen har varit på brottsplatsen och spärrat av den för en kriminalteknisk undersökning som kommer att genomföras. Förhör har hållits med inblandade personer på arbetsplatsen där olyckan inträffade. En förundersökning om arbetsplatsolycka genom vållande till annans död är inledd av polisen.

Olyckan inträffade i samband med att den drabbade mannen skulle lasta byggställning på en lastbil med hjälp av lastbilskran på den aktuella lastbilen. Den  drabbade var förare på den aktuella lastbilen.

Berörda personer kommer att erbjudas krisstöd genom sjukvårdens försorg.

Föregående artikel
Nästa artikel

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °