-7.9 C
Linköping
onsdag, november 29, 2023

Rån och inbrott – fullt upp för polisen under natten

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 100-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits. 14 personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer. Utöver rutinärenden som kontroller av personer och fordon har polisen i region Öst haft fullt upp med psykisk ohälsa och flertalet suicidförsök under kvällen och natten.

En man som stod utanför en krog på Storgatan blev konfronterad av två okända gärningspersoner. De ska ha visat upp ett tillhygge och sedan tvingat honom att gå till en bankomat och ta ut pengar. Därefter lämnade de platsen med en mindre summa kontanter. Ingen person skadades i samband med händelsen. En anmälan om rån har upprättats, det finns i nuläget ingen misstänkt. Detta skedde strax innan klockan 01.00 på natten mot söndag.

En person ringde in till polisen klockan 02.41 efter att ha lyckats avbryta ett inbrottsförsök i Ryd, Linköping. Två unga killar hade varit i källaren/cykelförrådet i ett flerfamiljshus och brutit upp flera dörrar. Gärningspersonerna fick troligen inte med sig något då stölden avbröts av inringaren. Klockan 03.22 såg en inringare hur två personer stal en elcykel på Stationsgatan i Tannefors, Linköping. Polis kallades till platsen, men personerna var då försvunna med cykeln. Klockan 04.15 såg en inringare i Hejdegården hur två unga killar försökte bryta sig in i ett cykelförråd. De ska sedan ha blivit skrämda av en bil som kom och lämnade platsen tomhänta.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 19.45 larmades polisen till Ramshäll i Linköping med anledning av ett rånförsök. En man...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.9 ° C
-7.3 °
-8 °
89 %
3.1kmh
75 %
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °
sön
-9 °