27.9 C
Linköping
söndag, juni 20, 2021

Rån och inbrott – fullt upp för polisen under natten

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 100-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits. 14 personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer. Utöver rutinärenden som kontroller av personer och fordon har polisen i region Öst haft fullt upp med psykisk ohälsa och flertalet suicidförsök under kvällen och natten.

En man som stod utanför en krog på Storgatan blev konfronterad av två okända gärningspersoner. De ska ha visat upp ett tillhygge och sedan tvingat honom att gå till en bankomat och ta ut pengar. Därefter lämnade de platsen med en mindre summa kontanter. Ingen person skadades i samband med händelsen. En anmälan om rån har upprättats, det finns i nuläget ingen misstänkt. Detta skedde strax innan klockan 01.00 på natten mot söndag.

En person ringde in till polisen klockan 02.41 efter att ha lyckats avbryta ett inbrottsförsök i Ryd, Linköping. Två unga killar hade varit i källaren/cykelförrådet i ett flerfamiljshus och brutit upp flera dörrar. Gärningspersonerna fick troligen inte med sig något då stölden avbröts av inringaren. Klockan 03.22 såg en inringare hur två personer stal en elcykel på Stationsgatan i Tannefors, Linköping. Polis kallades till platsen, men personerna var då försvunna med cykeln. Klockan 04.15 såg en inringare i Hejdegården hur två unga killar försökte bryta sig in i ett cykelförråd. De ska sedan ha blivit skrämda av en bil som kom och lämnade platsen tomhänta.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Polisområde Öst får en välkommen förstärkning när 23 nya poliser välkomnades till...
Under natten till torsdagen utsattes ett företag på Storgatan i centrala Linköping för skadegörelse....
Polisen larmades, klockan 05.45 på torsdagens morgon, om ett rån i Berga centrum. En...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
27.9 ° C
29.4 °
27 °
48 %
3.1kmh
20 %
sön
32 °
mån
28 °
tis
19 °
ons
24 °
tor
25 °