-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Så blev resultatet av polisinsatsen – Man anhållen för grovt vapenbrott

Den insats som polisen genomförde i Skäggetorp, Linköping, under tisdagens eftermiddag och med anledning av uppgifter om att en person hade setts med ett vapenliknande föremål, ledde under kvällen och natten till fler åtgärder från polisens sida.

I samband med polisinsatsen anträffades en man där polisen genomförde en inre utlänningskontroll för att utreda om han hade rätt att vistas i landet eller ej. Dessutom omhändertogs en annan man för berusning.

Polisen fortsatte under eftermiddagen och kvällen med informationsinhämtning i ärendet. Då framkom uppgifter som gjorde att polisen ändrade omhändertagandet för berusning till ett formellt gripande. Under kvällen fattade åklagare beslut om att anhålla mannen, skäligen misstänkt för grovt vapenbrott. Han är i 25-årsåldern.

Under kvällen och natten fortsatte polisen att arbeta i ärendet. Ärendet leds nu av åklagare vid Åklagarkammaren i Linköping.

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °