4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Polisinsats i Skäggetorp efter vapenlarm – slog “järnring” kring bostäder

Det var vid elvatiden på tisdagen som polisen fick larm om att en person setts med ett vapenliknande föremål i Skäggetorp. Därefter inleddes en massiv polisinsats kring några fastigheter på Sörgårdsgatan. 

Enligt uppgifter till News så slog polisen en “järnring” kring de aktuella fastigheterna och det var alltså efter att en privatperson setts med någon typ av skjutvapen. Så löd i vart fall de initiala uppgifterna.

Insatsen påbörjades vid 11-tiden och avslutades strax efter klockan 14.00. Polisen känner inte till att någon person ska ha skadats eller utsatts för något brott och det fanns ingen anledning för boende i Skäggetorp att känna oro. Polisen hade personal på plats och med olika kompetenser med i insatsen, detvar utryckningspoliser, områdespoliser, hundförare och insatsstyrkan för att kunna arbeta så effektivt som möjligt och förhoppningsvis utan att störa de boende i onödan.

Inget brott

Den initiala grunden för insatsen var att polisen hade fått uppgifter om att en person skulle ha setts med ett vapenliknande föremål. Något vapen eller någon misstänkt person har inte anträffats och det finns därmed ingen misstanke om brott.

Däremot har polisen genomfört en inre utlänningskontroll för att utreda om en viss anträffad person har rätt att vistas i Sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °