4.2 C
Linköping
torsdag, januari 21, 2021

Polisinsats i Skäggetorp efter vapenlarm – slog “järnring” kring bostäder

Det var vid elvatiden på tisdagen som polisen fick larm om att en person setts med ett vapenliknande föremål i Skäggetorp. Därefter inleddes en massiv polisinsats kring några fastigheter på Sörgårdsgatan. 

Enligt uppgifter till News så slog polisen en “järnring” kring de aktuella fastigheterna och det var alltså efter att en privatperson setts med någon typ av skjutvapen. Så löd i vart fall de initiala uppgifterna.

Insatsen påbörjades vid 11-tiden och avslutades strax efter klockan 14.00. Polisen känner inte till att någon person ska ha skadats eller utsatts för något brott och det fanns ingen anledning för boende i Skäggetorp att känna oro. Polisen hade personal på plats och med olika kompetenser med i insatsen, detvar utryckningspoliser, områdespoliser, hundförare och insatsstyrkan för att kunna arbeta så effektivt som möjligt och förhoppningsvis utan att störa de boende i onödan.

Inget brott

Den initiala grunden för insatsen var att polisen hade fått uppgifter om att en person skulle ha setts med ett vapenliknande föremål. Något vapen eller någon misstänkt person har inte anträffats och det finns därmed ingen misstanke om brott.

Däremot har polisen genomfört en inre utlänningskontroll för att utreda om en viss anträffad person har rätt att vistas i Sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 29 december upprättades en anmälan om försvunnen person efter att anhöriga saknade 16-åriga...
Vid en rutinmässig fordonskontroll på Skolgatan i Gottfridsberg fattade patrullen misstanke om att allt...
Polisen kallades till Skäggetorps centrum, under måndagens eftermiddag, efter att ha fått in rapporter...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,031FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
4.2 ° C
5 °
3.3 °
81 %
4.6kmh
20 %
tor
3 °
fre
5 °
lör
3 °
sön
1 °
mån
-2 °