10 C
Linköping
söndag, februari 28, 2021

Skottlossning i Skäggetorp – person skjuten i magen förd till US

Polis larmades  strax innan klockan 17.00 på måndagens eftermiddag till Skäggetorp med anledning av en misstänkt skottlossning. Flera personer ringde till polisen. Flera polispatruller beordrades till platsen.

När polis kom fram till platsen anträffades en skadad person. Personen har förts till sjukhus med ambulans.

Polisen har upprättat avspärrningar i området och har påbörjat arbetet med att utreda vad det är som har hänt. Polisen arbetar bland annat med att höra vittnen och med dörrknackning i området.

– Vi fick flera samtal från personer som hört högs smällar, oklart var, och sedan när vi kom till Skäggetorpsgatan så upptäckte vi alltså en skadad person, säger Erik Terneborn vid Linköpingspolisen.

Enligt uppgifter till News så är den skottskadade personen skjuten i buken.

Polisen är intresserad av alla iakttagelser från platsen från den aktuella tidpunkten. Tipsa polisen via telefon 114 14 eller genom att ta kontakt med polis på plats.

Uppdatering

 Ingen person är just nu frihetsberövad eller misstänkt i ärendet. Polisen har i nuläget inga uppgifter att lämna om identitet eller skadeläge på personen som är förd till sjukhus. Det finns heller inga övriga kommentarer att lämna kring händelsen med hänvisning till förundersökningssekretessen. Det pågår ett intensivt utredningsarbete och polisen behöver få arbeta vidare med det utan insyn. Avspärrningarna är kvar vid Skäggetorpsgatan, och kommer att vara så tills vidare. Har du tips eller iakttagelser är polisen fortsatt intresserade av dessa, ring 114 14.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 23:22 på lördagskvällen larmades polis till en lägenhet i Skäggetorp med anledning av...
En polispatrull i Skäggetorp meddelade under torsdagskvällen, att någon eller några hade skurit sönder...
På tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om brand på Ullevi koloniområde i Linköping. Enligt de...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
10 ° C
10 °
10 °
57 %
4.6kmh
0 %
sön
7 °
mån
8 °
tis
10 °
ons
5 °
tor
2 °