26 C
Linköping
måndag, juli 26, 2021

Stenkastning och krogstök – så var polisnatten

Linköpingspolisen har haft en del att göra natten till onsdag, bland annat, har det varit stökigt på en krog i centrala Linköping.

 

Strax efter klockan 22.00 fick polisen larm om  att en person som hade kastat en sten mot en ruta till en bostad i Hjulsbro, Linköping. Ett vittne hade sett en person springa från platsen. Polisen åkte dit och sökte bland annat med hund, men kunde inte hitta någon misstänkt. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse. Ingen skadades i händelsen.

Vid 03.00 larmades polis till en krog i centrala Linköping. En gäst i ett sällskap om fyra personer hade kastat ett glas mot en fönsterruta, som gick sönder. Polis kom dit. Två personer i sällskapet blev omhändertagna enligt lagen om omhändertagande av berusad, en man och en kvinna, båda i 30-årsåldern. Kvinnan satte sig till kraftigt motvärn och belades med handfängsel. Hon blev också misstänkt för brott mot strålskyddslagen, då polisen hittade en laserpekare på henne vid visitation. Polisen upprättade också en anmälan om skadegörelse, gällande fönsterrutan.

Utöver detta har polisen gjort kontroller och åkt på en mängd larm som inte ledde till brottsmisstankar. Flera ärenden om psykisk ohälsa har också hanterats, berättar polisens presstalesperson Björn Öberg på polisens hemsida.

Föregående artikelBilist voltade i Vikingstad
Nästa artikelLugn natt för polisen

RELATERADE ARTIKLAR

En polispatrull meddelade att de hade stoppat en motorcyklist på Ekholmsvägen i Linköping ...
Polisen fick, under natten mot lördag, flera samtal från personer som hade hört höga...
Klockan 04:03, natten mot söndag stoppade en polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
26 ° C
27 °
24.7 °
59 %
5.7kmh
75 %
mån
26 °
tis
24 °
ons
26 °
tor
20 °
fre
20 °