7.1 C
Linköping
torsdag, april 15, 2021

Stenkastning och krogstök – så var polisnatten

Linköpingspolisen har haft en del att göra natten till onsdag, bland annat, har det varit stökigt på en krog i centrala Linköping.

 

Strax efter klockan 22.00 fick polisen larm om  att en person som hade kastat en sten mot en ruta till en bostad i Hjulsbro, Linköping. Ett vittne hade sett en person springa från platsen. Polisen åkte dit och sökte bland annat med hund, men kunde inte hitta någon misstänkt. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse. Ingen skadades i händelsen.

Vid 03.00 larmades polis till en krog i centrala Linköping. En gäst i ett sällskap om fyra personer hade kastat ett glas mot en fönsterruta, som gick sönder. Polis kom dit. Två personer i sällskapet blev omhändertagna enligt lagen om omhändertagande av berusad, en man och en kvinna, båda i 30-årsåldern. Kvinnan satte sig till kraftigt motvärn och belades med handfängsel. Hon blev också misstänkt för brott mot strålskyddslagen, då polisen hittade en laserpekare på henne vid visitation. Polisen upprättade också en anmälan om skadegörelse, gällande fönsterrutan.

Utöver detta har polisen gjort kontroller och åkt på en mängd larm som inte ledde till brottsmisstankar. Flera ärenden om psykisk ohälsa har också hanterats, berättar polisens presstalesperson Björn Öberg på polisens hemsida.

Föregående artikelBilist voltade i Vikingstad
Nästa artikelLugn natt för polisen

RELATERADE ARTIKLAR

Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Imorgon, onsdagen den 7 april, inleds rättegången i Linköping som gäller mord och dubbelmord...
Det blev stökigt och mycket folk på Swedbank i centrala Linköping tidigare under tisdagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,208FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
7.1 ° C
8 °
6.1 °
45 %
3.1kmh
40 %
tor
7 °
fre
11 °
lör
13 °
sön
12 °
mån
15 °