3.1 C
Linköping
måndag, mars 1, 2021

Tar ungdomars ohälsa på allvar

Elevhälsan i Linköping är under den politiska luppen jus nu. Syftet med det aktuella fokuset är att förbättra vården för våra elever.

Erik Östman (M), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, och Matilda Ekeblad (M), ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden i regionen samt vice ordförande i beredningen som ansvarar för barn- och ungas psykiska hälsa är just nu ute på en besöksturné på skolor och organisationer för att ta reda på hur elevhälsan i Linköping kan stärkas.

Politikerna kommer under november att  besöka Slestadskolan, Stadsmissionen RFSL, Ungdomsmottagningen och avslutningsvis Psykiatripartners. En rapport kommer att presenteras under våren 2020 som förhoppningsvis blir ett underlag som leder fram till en ännu bättre elevhälsa.

– Syftet är att få en bred bild av den verklighet som möter de ungdomar som mår dåligt idag och hitta vägar att stärka upp det arbete som redan görs. Ju tidigare vi kan fånga upp unga som mår dåligt och ge rätt insatser i rätt tid desto bättre, säger Erik Östman.

Stor utmaning

Alla barn och unga ska ges goda förutsättningar att lyckas i livet men den växande psykiska ohälsan hos barn och unga är en av vår tids största utmaningar.

– Vi måste ta ungdomars mående på allvar. Väntetiderna till barn- och ungdomspsykiatrin behöver kortas, men vi behöver också stärka ungdomshälsan och andra tidiga insatser mot lättare psykisk ohälsa. Det krävs bättre samarbete mellan elevhälsa, ungdomsmottagningarna/ungdomshälsan och BUP, säger Matilda Ekeblad.

Föregående artikelHatbrotten ökar
Nästa artikelNu lanseras en “skräptratt”

RELATERADE ARTIKLAR

Som Lkpg.news berättat vid flera tillfällen så är 12-åriga Zipporah spårlöst borta och har...
Klockan 23:22 på lördagskvällen larmades polis till en lägenhet i Skäggetorp med anledning av...
Återigen har en av polisen bilar saboterats i Skäggetorp. Denna gång av det en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.1 ° C
4 °
2.2 °
75 %
3.6kmh
0 %
mån
8 °
tis
10 °
ons
5 °
tor
3 °
fre
-0 °