19.8 C
Linköping
tisdag, juli 27, 2021

Rån i Berg – äldre par allvarligt skadade

Polisen larmades till en adress i Berg, Linköping, med anledning av ett våldsbrott. Flera patruller beordrades till platsen. Detta hände strax efter klockan 09.00 på onsdagens morgon.

Patrullerna påbörjade genast flera åtgärder. Bland annat spärrades ett område runt huset  av för teknisk undersökning, samt så småningom påbörja dörrknackning i området. Tre personer har förts till sjukhus med ambulans. Enligt uppgifter till News så är de drabbade ägare till skroten i Berg.

– Vi behöver prata med mer de inblandade för att verkligen ta reda på vad som hänt. Just nu rubricerar vi det som grovt rån med det kan komma att ändras över tid, berättar Björn Öberg, presstalesperson hos Linköpingspolisen.

De personer som har förts till sjukhus är en man och en kvinna som båda är i 75-årsåldern, samt en man i 50-årsåldern. Uppgifter till News gör gällande att det äldre paret är allvarligt skadade.

Foto: Läsarbild

Polisen har sökt med hund i anslutning till den aktuella villan, och polisens tekniker kommer att göra en brottsplatsundersökning i huset.

Polisen tar gärna emot tips om personer eller fordon som har setts i området under morgonen, som kan sättas i samband med händelsen. Låt polisen avgöra om informationen är relevant eller ej. Ring 114 14 eller tipsa på polisen.se.
Brottsrubriceringen grovt rån kvarstår tillsvidare. Det är oklart om något har stulits och i så fall vad.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 04:03, natten mot söndag stoppade en polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på...
Ett SOS-larm inkom under förmiddagen till polis och räddningstjänst gällande en misstänkt drunkning vid...
Polisen larmades, strax efter 02.00, natten mot midsommarafton, till en skola på Mårdtorpsgatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.8 ° C
20.2 °
18.1 °
85 %
2.1kmh
90 %
tis
22 °
ons
25 °
tor
25 °
fre
18 °
lör
20 °