Så var polisnatten

Foto: Arkiv

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden.

De flesta utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits, fyra har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan. Polisen har hittills hanterat cirka 180 ärenden i regionen.

Strax efter 01.00 natten mot söndag fick en berusad man som omhändertas på Ågatan i Linköping misstänks ha gjort sig skyldig till våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Han är i 20-årsåldern och kommer att förhöras efter tillnyktring.

Tidigt på söndagens morgon ringde en man  till polisen och berättade att han sovit i en kolonistuga i koloniområdet Ullevi i Linköping. När han vaknade upptäckte han att någon ska ha varit inne i huset och stulit hans mobiltelefon. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld samt genomförde en brottsplatsundersökning.