4.5 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

Tekniska verken bygger megasolcellspark

Nu är det inte enbart Tekniska verken som ligger bakom jättebygget utan det är ett samarbete mellan Swedbank, Eneo Solutions och Tekniska verken. Solcellsparken sägs bli landets största.

– Vi är mycket stolta över att Linköping nu får Sveriges största solcellspark, säger Charlotta Sund, vd, Tekniska verken, i ett pressutskick och lägger till att man att om man bygger  i världens mest resurseffektiva region och därför måste vi öka tillgången på långsiktigt hållbara energilösningar. Här är energi från solen en viktig del.

                                       Motsvarar 22 fotbollsplaner

Markområdet för parken är ungefär 30 hektar och den förväntade produktionen cirka 11,5 GWh. Swedbank kommer att köpa elen som produceras som ett led i bankens hållbarhetsarbete.

– Vi har sagt det tidigare men det tål att upprepas: hållbarhetsarbete är ingen tävling, alla måste bidra. Vi ser att effekten blir som störst när företag, privatpersoner och det offentliga engagerar sig tillsammans, och vi vill genom att leva som vi lär gå i bräschen för det engagemanget, säger Fredrik Nilzén, hållbarhetschef, Swedbank, i samma pressmeddelande. Solcellsparken beräknas vara i drift under juni 2020.

Fakta om solcellsparken; 

• Installerad effekt: cirka 12 MW
• Förväntad årlig produktion: cirka 11,5 GWh
• Solcellsparkens yta: 13 hektar, vilket motsvarar cirka 22 fotbollsplaner
• Antal paneler: Cirka 30 000
• Planerad driftsättning: juni 2020

Källa: Linköpings kommun, Tekniska verken.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
4.5 ° C
5 °
3.8 °
92 %
1.5kmh
100 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
7 °
fre
12 °