11.5 C
Linköping
fredag, maj 14, 2021

Polisregion Öst startar polispodd

Linus Malm och Benjamin Prom vid polisen i region Öst har börjat podda.

Podden är ett nytt sätt för polisen att nå medborgarna, ett komplement till befintliga kanaler.

– Vi vill visa på mångfalden inom polisen genom att i podden lyfta fram våra polisanställda, både personer i uniform och civila som tillsammans behövs för uppdragen Polismyndigheten har. För att få ett bra samhälle att leva och bo i behövs samverkan, flera av de externa parterna ser vi som möjliga gäster i podden, säger Linus Malm, programledare och polis i polisområde Östergötland.

I podden kommer det att lyftas aktuella ämnen, såväl brottsförebyggande inom den operativa sidan och utredningssidan som tips från kundcentern skriver polisen i ett pressmeddelande. Första avsnittet handlar om narkotika och hur polisen arbetar med problematiken kring det.

– Podden ska vara ett aktivt stöd för polisverksamheten genom att ta upp aktuella frågor som har ett allmänintresse och skapar förtroende och trygghetskänsla hos medborgare. Här vill vi utveckla medborgarmötet genom att lyfta aktuella ämnen, samverkan runt medborgarlöften, polisens närvaro i olika områden och mycket mer. Och självklart vill vi bidra till att öka intresset för polisens arbete och attrahera till att söka polisutbildningen, säger Christian Winkler, kanslichef polisområde Östergötland och ansvarig utgivare av Polispodden Öst.

– Polismyndigheten har många anställda och fler ska vi bli, därför ser vi även att podden kommer att kunna bli intressant för polisanställda och för de som går polisutbildningen samt för de som funderar på att söka sig till polisen.

Första avsnittet ligger ute redan nu och planen är att publicera ett avsnitt i månaden. De kommer att finnas där poddar finns. Till exempel här: https://polispoddenost.podbean.com och här: https://play.acast.com/s/polispodden-ost och på Spotify.

RELATERADE ARTIKLAR

Han heter Dan Berg och är lärare, teaterman och poet. Under den just nu...
På måndag kommer Lidl att börja sälja CE-märkta självtester för Covid-19 i sina butiker,...
Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Aktivitetsparken i Skäggetorp vid 23,30-tiden på onsdagsnatten, med...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,247FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
11.5 ° C
13 °
10.6 °
66 %
1.5kmh
53 %
fre
17 °
lör
11 °
sön
16 °
mån
16 °
tis
11 °