-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Polisregion Öst startar polispodd

Linus Malm och Benjamin Prom vid polisen i region Öst har börjat podda.

Podden är ett nytt sätt för polisen att nå medborgarna, ett komplement till befintliga kanaler.

– Vi vill visa på mångfalden inom polisen genom att i podden lyfta fram våra polisanställda, både personer i uniform och civila som tillsammans behövs för uppdragen Polismyndigheten har. För att få ett bra samhälle att leva och bo i behövs samverkan, flera av de externa parterna ser vi som möjliga gäster i podden, säger Linus Malm, programledare och polis i polisområde Östergötland.

I podden kommer det att lyftas aktuella ämnen, såväl brottsförebyggande inom den operativa sidan och utredningssidan som tips från kundcentern skriver polisen i ett pressmeddelande. Första avsnittet handlar om narkotika och hur polisen arbetar med problematiken kring det.

– Podden ska vara ett aktivt stöd för polisverksamheten genom att ta upp aktuella frågor som har ett allmänintresse och skapar förtroende och trygghetskänsla hos medborgare. Här vill vi utveckla medborgarmötet genom att lyfta aktuella ämnen, samverkan runt medborgarlöften, polisens närvaro i olika områden och mycket mer. Och självklart vill vi bidra till att öka intresset för polisens arbete och attrahera till att söka polisutbildningen, säger Christian Winkler, kanslichef polisområde Östergötland och ansvarig utgivare av Polispodden Öst.

– Polismyndigheten har många anställda och fler ska vi bli, därför ser vi även att podden kommer att kunna bli intressant för polisanställda och för de som går polisutbildningen samt för de som funderar på att söka sig till polisen.

Första avsnittet ligger ute redan nu och planen är att publicera ett avsnitt i månaden. De kommer att finnas där poddar finns. Till exempel här: https://polispoddenost.podbean.com och här: https://play.acast.com/s/polispodden-ost och på Spotify.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °