12.4 C
Linköping
onsdag, oktober 20, 2021

Miljonprojekt mot sexuellt våld och kränkningar

Nu ska Linköpings kommun och Novahuset samarbeta i ett projekt som innebär att skolor ska kunna få stöd i arbetet mot sexuellt våld och kränkningar.
Samarbetet sker genom ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) och det pågår under hela nästa år.
Frågor om kvinnofrid som rör sexuellt våld, prostitution, människohandel och trafficking för sexuella ändamål är frågor som anställda både inom socialtjänsten och skolan i Linköping behöver vara medvetna om för att förebygga, upptäcka och ge stöd eller skydd till utsatta.
– Detta är oerhört viktiga frågor och jag är glad att vi ökar stödet till Novahuset för att de ska kunna arbeta med oss ännu mer i dessa frågor. Viktigt är också att vi denna gång även har ett fokus på personer med psykisk/kognitiv funktionsnedsättning som löper en stor risk för sexuell utsatthet, säger Annika Krutzén (M), Kommunalråd med ansvar för social- och omsorg.
Finansiering
För att problemet med sexuellt våld ska kunna bemötas behöver alla vuxna samt elever på skolor få en ökad kompetens inom området och där kommer Novahuset kunna bidra till en ökad kunskap.
Novahuset är en ideell förening som arbetar förebyggande mot sexuella övergrepp i samhället och har idag ett samarbete med några av kommunens grundskolor men detta arbete behöver nå fler skolor.
Novahuset och Linköpings kommun är med och finansierar projektet där Utbildningsförvaltningen bidrar med 220 000 kronor och Social- och omsorgsförvaltningen bidrar med 150 000 kronor. Novahuset bidrar med verksamhetsutveckling, samordning av föreläsare, volontärer och transporter till ett belopp på totalt 560 000 kronor. Den sammanlagda ekonomiska omfattningen består därmed av ett värde av 930 000 kronor.

RELATERADE ARTIKLAR

Länsförsäkringar Östgöta har påbörjat en resa där organisationen vill uppnå en idrottslig sponsring som...
Alliansen, med stöd av SD, förbereder just nu ett skifte för hemtjänsten som innebär...
Mellan den 16 oktober och 7 november firar Kolmården 10 år med sitt Halloween-arrangemang...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
12.4 ° C
13 °
10.6 °
95 %
3.1kmh
90 %
ons
15 °
tor
11 °
fre
8 °
lör
6 °
sön
8 °