17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Miljonprojekt mot sexuellt våld och kränkningar

Nu ska Linköpings kommun och Novahuset samarbeta i ett projekt som innebär att skolor ska kunna få stöd i arbetet mot sexuellt våld och kränkningar.
Samarbetet sker genom ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) och det pågår under hela nästa år.
Frågor om kvinnofrid som rör sexuellt våld, prostitution, människohandel och trafficking för sexuella ändamål är frågor som anställda både inom socialtjänsten och skolan i Linköping behöver vara medvetna om för att förebygga, upptäcka och ge stöd eller skydd till utsatta.
– Detta är oerhört viktiga frågor och jag är glad att vi ökar stödet till Novahuset för att de ska kunna arbeta med oss ännu mer i dessa frågor. Viktigt är också att vi denna gång även har ett fokus på personer med psykisk/kognitiv funktionsnedsättning som löper en stor risk för sexuell utsatthet, säger Annika Krutzén (M), Kommunalråd med ansvar för social- och omsorg.
Finansiering
För att problemet med sexuellt våld ska kunna bemötas behöver alla vuxna samt elever på skolor få en ökad kompetens inom området och där kommer Novahuset kunna bidra till en ökad kunskap.
Novahuset är en ideell förening som arbetar förebyggande mot sexuella övergrepp i samhället och har idag ett samarbete med några av kommunens grundskolor men detta arbete behöver nå fler skolor.
Novahuset och Linköpings kommun är med och finansierar projektet där Utbildningsförvaltningen bidrar med 220 000 kronor och Social- och omsorgsförvaltningen bidrar med 150 000 kronor. Novahuset bidrar med verksamhetsutveckling, samordning av föreläsare, volontärer och transporter till ett belopp på totalt 560 000 kronor. Den sammanlagda ekonomiska omfattningen består därmed av ett värde av 930 000 kronor.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °