9.8 C
Linköping
måndag, oktober 26, 2020

Skolsatsning för elever med hörselnedsättning

Linköping tillhör en av de kommuner som uppger att de inte  kommer att dra ner på antalet anställda i skolans värld.
Däremot kommer kommunen med en ny satsning för elever med hörselnedsättning på högstadiet efter förslag från föräldrar till elever med hörselnedsättningar.
Målsättningen är att ge alla elever med hörselnedsättning de bättre förutsättningar att tillgodogöra sig undervisningen i sin klass. Satsningen beräknas kosta 1 miljon kronor per årskurs och år och kostnaden för 2020 bedöms till cirka 500 000 kronor.
Startar hösten 2020
Idag ligger den närmaste hörselklassen på högstadiet i Örebro, i Östergötland finns ingen sådan, men från och med hösten 2020 kommer det att finnas en särskild verksamhet för högstadieelever med hörselproblematik även i Linköping.
– Det finns ett behov av att kunna erbjuda detta i Linköping. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan gå vidare med frågan och få en start redan från och med hösten nästa år, säger Erik Östman (M), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.
Hittills har en sådan verksamhet endast varit tillgänglig för elever i årskurs 1-6 men nu införs verksamheten även på Tornhagsskolan med start i årskurs sju som sedan kommer att utökas med en årskurs per år. Undervisningen kommer att ske integrerat i vanlig klass när det är möjligt och eleverna kommer att ha tillgång till lämpliga lokaler, adekvat teknik och teckenspråkskunnig personal.

RELATERADE ARTIKLAR

Lönedag och pengar på kontot för de flesta av oss. Kanske tänker du att...
Polisen, räddningstjänsten och ambulans larmades till E4:an i höjd med Tornby utanför...
Det började brinna i en lägenhet på Lantmannagatan i Linköping på söndagskvällen.  När räddningstjänsten kom...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,814FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9.8 ° C
10 °
9.4 °
100 %
1.5kmh
100 %
mån
11 °
tis
10 °
ons
10 °
tor
10 °
fre
9 °