-2.3 C
Linköping
måndag, januari 18, 2021

Skolsatsning för elever med hörselnedsättning

Linköping tillhör en av de kommuner som uppger att de inte  kommer att dra ner på antalet anställda i skolans värld.
Däremot kommer kommunen med en ny satsning för elever med hörselnedsättning på högstadiet efter förslag från föräldrar till elever med hörselnedsättningar.
Målsättningen är att ge alla elever med hörselnedsättning de bättre förutsättningar att tillgodogöra sig undervisningen i sin klass. Satsningen beräknas kosta 1 miljon kronor per årskurs och år och kostnaden för 2020 bedöms till cirka 500 000 kronor.
Startar hösten 2020
Idag ligger den närmaste hörselklassen på högstadiet i Örebro, i Östergötland finns ingen sådan, men från och med hösten 2020 kommer det att finnas en särskild verksamhet för högstadieelever med hörselproblematik även i Linköping.
– Det finns ett behov av att kunna erbjuda detta i Linköping. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan gå vidare med frågan och få en start redan från och med hösten nästa år, säger Erik Östman (M), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.
Hittills har en sådan verksamhet endast varit tillgänglig för elever i årskurs 1-6 men nu införs verksamheten även på Tornhagsskolan med start i årskurs sju som sedan kommer att utökas med en årskurs per år. Undervisningen kommer att ske integrerat i vanlig klass när det är möjligt och eleverna kommer att ha tillgång till lämpliga lokaler, adekvat teknik och teckenspråkskunnig personal.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag beslutade riksåklagaren att brott mot pandemilagen ska innebära 2 000 kronor i böter. Förslaget...
På fredag den 22 januari ställer sig själva Papa Emeritus IV tillsammans med husbandet...
Den första sprutan med vaccin mot covid 19 togs på Attendos vårdboende Duvan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,028FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-2.3 ° C
-2 °
-2.8 °
93 %
1.5kmh
90 %
mån
-3 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
5 °
fre
2 °