-3.7 C
Linköping
tisdag, mars 19, 2024

Skolsatsning för elever med hörselnedsättning

Linköping tillhör en av de kommuner som uppger att de inte  kommer att dra ner på antalet anställda i skolans värld.
Däremot kommer kommunen med en ny satsning för elever med hörselnedsättning på högstadiet efter förslag från föräldrar till elever med hörselnedsättningar.
Målsättningen är att ge alla elever med hörselnedsättning de bättre förutsättningar att tillgodogöra sig undervisningen i sin klass. Satsningen beräknas kosta 1 miljon kronor per årskurs och år och kostnaden för 2020 bedöms till cirka 500 000 kronor.
Startar hösten 2020
Idag ligger den närmaste hörselklassen på högstadiet i Örebro, i Östergötland finns ingen sådan, men från och med hösten 2020 kommer det att finnas en särskild verksamhet för högstadieelever med hörselproblematik även i Linköping.
– Det finns ett behov av att kunna erbjuda detta i Linköping. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan gå vidare med frågan och få en start redan från och med hösten nästa år, säger Erik Östman (M), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.
Hittills har en sådan verksamhet endast varit tillgänglig för elever i årskurs 1-6 men nu införs verksamheten även på Tornhagsskolan med start i årskurs sju som sedan kommer att utökas med en årskurs per år. Undervisningen kommer att ske integrerat i vanlig klass när det är möjligt och eleverna kommer att ha tillgång till lämpliga lokaler, adekvat teknik och teckenspråkskunnig personal.

RELATERADE ARTIKLAR

Under flera veckor har Tjustbanan mellan Linköping och Västervik varit avstängd på grund av...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Husvagnsbrand i Hageby Kockan 04:35...
Singelolycka, personbil har kört in i mitträcket på grund av halka på väg 35...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-3.7 ° C
-2.8 °
-5.3 °
90 %
2.1kmh
93 %
tis
7 °
ons
7 °
tor
4 °
fre
7 °
lör
5 °