9.5 C
Linköping
torsdag, april 15, 2021

Tyskbilsligan slog till – merca blev av med airbag

Under den senaste tiden har ett flertal lyxbilar av märken som BMW, Porsche och Mercedes fått påhälsning. Troligt är att vi har en liga som specialiserat sig på tyska bilmärken och senast i raden är en Mercedes i Vimanshäll som blev av med en airbag.

Stölden ska, enligt uppgifter till lkpg.news, ha inträffat natten mellan söndag och måndag då bilen ska ha fått en sidoruta inslagen och själva airbagen bortplockad samt framljusen stulna då den stod parkerad på en villauppfart i Vimanshäll.

-Det rör sig troligen om en, eller flera, olika utländska ligor som specialiserat sig på den här typen av lite dyrare bilar, berättar Åsa Willsund, presstalesperson vid östgötapolisen. Hon fortsätter:

-Polisen har inte möjlighet att bevaka alla uppfarter där det står en bil av de här märkena så det bästa är att parkera bilen i ett garage. Troligen så tar gärningspersonerna reda på vem som har en lite dyrare bil och slår sedan till mot den aktuella adressen. Man stjäl oftast utrustning som är lätt att avyttra snabbt och då även utomlands, avslutar Åsa Willsund.

Under natten mot tisdag, ska det enligt uppgift, stulits en BMW i Skärblacka, mellan Linköping och Norrköping.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Färgglada festivalen NärCon är en av höjdpunkterna i Linköping och då mest för dem...
Klockan 00.17, natten mot påskafton, uppmärksammade en polispatrull noterade att en bilist verkade vilja...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,208FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.5 ° C
10 °
9 °
34 %
5.7kmh
0 %
tor
9 °
fre
11 °
lör
13 °
sön
12 °
mån
15 °