19.8 C
Linköping
tisdag, juli 27, 2021

Linköping en riktig sommarstad

Antalet gästnätter sommaren 2019 överträffade alla tidigare nivåer i Linköping enligt ny statistik från SCB. Under sommarens tre månader ökade antalet gästnätter på hotell, stugor och vandrarhem med 185 458 gästnätter vilket är en ökning med 14,3 procent.

Under juli ökade antalet gästnätter med 74 395 övernattningar, en 27 procentig ökning.

Vem säger nu att Linköping inte skulle vara en sommarstad?

Totalt har sedan årsskiftet antalet gästnätter i Linköping uppgått till 391 115, vilket innebär en tillväxt på 12 procent jämfört med samma period förra året. Riket som helhet visar på en ökning med 4,3 procent under samma period.

─ Det har varit en stark sommar då många svenskar valt att semestra på hemmaplan, vilket gynnat besöksnäringen, säger Jörgen Nilsson, affärsutvecklingschef på Visit Linköping & Co och fortsätter:

─ Hotellnäringen och fastighetsägarna i Linköping har under de senaste åren investerat i cirka 300 nya hotellrum och 200 till är på gång. Tillväxten hade inte varit möjlig utan det starka lokala samarbetet. För att Linköping ska fortsätta utvecklas som destination krävs fler stora evenemang, såväl som nya permanenta reseanledningar. Exempelvis är Göta Kanalbolagets satsning i Bergs Slussar på ett besökscentrum och idén om LasseMajas Valleby i Linköping spännande möjligheter för framtiden.

RELATERADE ARTIKLAR

Lugn polisnatt

Polisen har hanterat ett 65-tal rutinärenden. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning...
Nu förstärker Linköping FC truppen ytterligare med en ny spelare till truppen. De4nna gång...
Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.8 ° C
20.2 °
18.1 °
85 %
2.1kmh
90 %
tis
22 °
ons
25 °
tor
25 °
fre
18 °
lör
20 °