6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Linköping en riktig sommarstad

Antalet gästnätter sommaren 2019 överträffade alla tidigare nivåer i Linköping enligt ny statistik från SCB. Under sommarens tre månader ökade antalet gästnätter på hotell, stugor och vandrarhem med 185 458 gästnätter vilket är en ökning med 14,3 procent.

Under juli ökade antalet gästnätter med 74 395 övernattningar, en 27 procentig ökning.

Vem säger nu att Linköping inte skulle vara en sommarstad?

Totalt har sedan årsskiftet antalet gästnätter i Linköping uppgått till 391 115, vilket innebär en tillväxt på 12 procent jämfört med samma period förra året. Riket som helhet visar på en ökning med 4,3 procent under samma period.

─ Det har varit en stark sommar då många svenskar valt att semestra på hemmaplan, vilket gynnat besöksnäringen, säger Jörgen Nilsson, affärsutvecklingschef på Visit Linköping & Co och fortsätter:

─ Hotellnäringen och fastighetsägarna i Linköping har under de senaste åren investerat i cirka 300 nya hotellrum och 200 till är på gång. Tillväxten hade inte varit möjlig utan det starka lokala samarbetet. För att Linköping ska fortsätta utvecklas som destination krävs fler stora evenemang, såväl som nya permanenta reseanledningar. Exempelvis är Göta Kanalbolagets satsning i Bergs Slussar på ett besökscentrum och idén om LasseMajas Valleby i Linköping spännande möjligheter för framtiden.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °