23.8 C
Linköping
lördag, juli 20, 2024

Ny LHC spelare kommer i veckan

I veckan presenterade LHCs general manager Niklas Persson en ny meriterad spelare som kommer att ansluta inom kort. En 24-årig kanadensare, forwarden Adam Helweka, ansluter till LHC truppen. Det blir en värdefull förstärkning för SHL laget som kämpar för att klättra i tabellen.

Adam kommer närmast från spel i KHL-laget Barys Nur-Sultan och han har nu skrivit på ett kontrakt för återstoden av säsongen.

– Det ska bli kul att se Adam hos oss. Han är en spelare som kan spela både center och ytterforward. Han har ett par starka säsonger i AHL bakom sig och vi hoppas att han ska kunna producera offensivt i vår miljö, säger Niklas Persson i ett pressmedelande.
Adam landar i Sverige inom kort och kommer att träna med laget i veckan. Han är väldigt spänd inför flytten till Linköping och skickar med en hälsning till alla LHC-supportrar.

– Hej alla Linköpingsfans. Jag är väldigt spänd och förväntansfull inför att ansluta till laget. Jag kommer till Linköping för att jobba så hårt jag kan och jag ska göra allt för att hjälpa laget att vinna hockeymatcher. Jag kan inte vänta med att börja spela i Linköping och vinna många matcher resten av säsongen, säger Adam Helweka som under sin karriär har spelat 189 matcher i AHL, där han har representerat San Jose Barracuda, Tucson Roadrunner och Milwauke Admirals med 118 poäng som facit.

Han inledde den här säsongen i KHL-laget Barys Nur-Sultan där han har stått för tre poäng på åtta matcher.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
23.8 ° C
24.4 °
23.2 °
58 %
4.1kmh
67 %
lör
26 °
sön
26 °
mån
24 °
tis
23 °
ons
22 °