20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Ny LHC spelare kommer i veckan

I veckan presenterade LHCs general manager Niklas Persson en ny meriterad spelare som kommer att ansluta inom kort. En 24-årig kanadensare, forwarden Adam Helweka, ansluter till LHC truppen. Det blir en värdefull förstärkning för SHL laget som kämpar för att klättra i tabellen.

Adam kommer närmast från spel i KHL-laget Barys Nur-Sultan och han har nu skrivit på ett kontrakt för återstoden av säsongen.

– Det ska bli kul att se Adam hos oss. Han är en spelare som kan spela både center och ytterforward. Han har ett par starka säsonger i AHL bakom sig och vi hoppas att han ska kunna producera offensivt i vår miljö, säger Niklas Persson i ett pressmedelande.
Adam landar i Sverige inom kort och kommer att träna med laget i veckan. Han är väldigt spänd inför flytten till Linköping och skickar med en hälsning till alla LHC-supportrar.

– Hej alla Linköpingsfans. Jag är väldigt spänd och förväntansfull inför att ansluta till laget. Jag kommer till Linköping för att jobba så hårt jag kan och jag ska göra allt för att hjälpa laget att vinna hockeymatcher. Jag kan inte vänta med att börja spela i Linköping och vinna många matcher resten av säsongen, säger Adam Helweka som under sin karriär har spelat 189 matcher i AHL, där han har representerat San Jose Barracuda, Tucson Roadrunner och Milwauke Admirals med 118 poäng som facit.

Han inledde den här säsongen i KHL-laget Barys Nur-Sultan där han har stått för tre poäng på åtta matcher.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 15.30-tiden larmades polisen om bostadsinbrott i Linghem. Flera patruller skickades till platsen för att...
Under måndagen meddelade Göta hovrätt sin dom i Esmeraldafallet. Hovrätten skärper straffet och dömer...
Vid 13.20-tiden på söndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på Stjärnorpsvägen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °