4.9 C
Linköping
fredag, september 30, 2022

Dubbelmördaren Gyllensvaan fick permis

Det var den 11 juni 2017 som Edvin Gyllensvaan brutalt mördade ett äldre par utanför Mantorp. Han är dömd till livstids fängelse men den 23 september i år fick han sin första permission, rapporterar Corren (betalvägg).

Edvin Gyllensvaan, som hunnit fylla 26 år, avtjänar sitt livstidsstraff på Norrtäljeanstalten och på en avdelning för särskilt resurskrävande interner. Han fick alltså en, så kallad, lufthålspermission under fyra timmar och då tillsammans med uniformerad personal.

Den här typen av permission ges för första gången när den intagne avtjänat två år av sitt straff och då för att minska skadeverkningarna av att sitta intagen. Nästa permission kan beviljas först om nio månader.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 00.52 fick polisen samtal från ett boende i Mantorp där en brukare hade...
Det var strax efter klockan fem på måndagsmorgonen som larm inkom om lastbilsolycka på...
Klockan 04:17, natten mot måndag kontrollerade en polispatrull en bilist på länsväg 636 i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4.9 ° C
6.1 °
4.2 °
97 %
2.6kmh
20 %
fre
13 °
lör
16 °
sön
15 °
mån
15 °
tis
15 °