9.2 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Linköping: Delar av Garnisonsområdet evakuerades

Vid klockan 17.45 på måndagskvällen meddelade polisen att delar av Garnisonsområdet i Linköping ska evakueras.

Evakuering kommer att ske av ett begränsat område runt det misstänkt farliga föremålet på Garnisonsområdet i Linköping, skriver polisen på sin hemsida. Avspärrningarna innebär också att bussarna inte kan ta sig fram enligt ordinarie färdväg.

Kommunen har upprättat en trygghetspunkt vid Ryttargårdskyrkan för boende i området som inte kan komma hem på grund av avspärrningarna. Uppsamlingsplatsen i Ryttargårdskyrkan är öppen till klockan 21.

Nationella bombskyddet har varit på plats under eftermiddagen och nu gjort bedömningen att ett mindre område måste evakueras innan föremålet kan oskadliggöras.

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet ska föremålet i fråga vara en moped. Vid återlämnandet ska man ha upptäckt sprängdeg täckt med spikar i sadeln.

Uppdatering
Klockan 23.30 meddelades polisen att evakueringen var klar och att bombteknikerna påbörjade arbetet med att oskadliggöra föremålet. I samband med arbetet skedde en detonation. Polisen vill i skrivande stund inte lämna några ytterligare uppgifter i ärendet.

Vid tvåtiden hade avspärrningarna börjat krympas och boende kunde börja återvända till sina hem. Polis tillsammans med räddningstjänst och personal från Tekniska verken inventerar skadeläget på byggnader, vatten- och elledningar. Platsen kring själva detonationen kommer att hållas avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Polisen rubricerar ärendet som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagseftermiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om explosion i ett flerfamiljshus på Linnégatan...
Idag, den 7 juni är det exakt ett år sedan, några eller någon, sprängde...
Polisen tog sent under måndagens eftermiddag emot uppgifter om att det kunde finnas ett...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.2 ° C
9.4 °
9 °
74 %
4.6kmh
0 %
mån
9 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °