15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Farligt föremål vid fjärrbussarna har av Nationella bombskyddet bedömts som ofarligt

Nu på eftermiddagen undersöker polisen ett misstänkt föremål vid resecentrum i väntan på att Nationella bombskyddet ska anlända för bedömning av föremålet som hittats.

Flera patruller är just nu på plats vid resecentrum efter att man fått information om ett föremål som påträffats på platsen. Man har spärrat av ett område runt föremålet och kommer nu att undersöka det. Trafikstopp i tågtrafiken har initierats för att man ska kunna arbeta vid platsen.

Platsen fortsatt avspärrad

Ett stort område spärrades av på Fjärrbussterminal och Industrigatan. Foto: Tommy Pettersson

Polisen kan i nuläget inte utesluta att föremålet är ofarligt och därför är platsen fortsatt avspärrad. Det avspärrade området har även utökats. Nationella bombskyddet är inkopplat för bedömning av föremålet som hittats. I nuläget finns ingen prognos för hur länge arbetet vid platsen kan komma att påverka tågtrafiken genom Linköping.

Klockan 16: 45 beordrades Nationella bombskyddet till platsen. Både tåg- och busstrafik kommer enligt initial prognos troligtvis att påverkas under flertalet timmar framåt. Polisen dirigerar biltrafiken i närheten av resecentrum med anledning av de avspärrningar som råder.

Sprängde bort föremålet

Vid halv sju-tiden var Nationella bombskyddet på plats i Linköping och inledde sitt arbete vid resecentrum. Stopp i tåg- och busstrafik råder fortfarande.

Klockan 19:17 har Nationella bombskyddet oskadliggjort det misstänkta föremålet genom att spränga sönder det. Föremålet har av Nationella bombskyddet bedömts som ofarligt. 

Klockan 19:32: har polisen hävt samtliga avspärrningar. Ingen brottsrubricering har tillkommit i ärendet.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °