15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Saab har fått beställning från FMV – Ska studera framtida stridsflygförmåga

Saab har fått en order från Försvarets materielverk (FMV) på konceptstudier om framtida stridsflygförmåga under en kontraktsperiod under 2024 och 2025.


Konceptstudierna som ingår i kontraktet kommer att utföras parallellt med att Saab uppgraderar Gripen C/D och introducerar Gripen E i Sverige och Brasilien. Konceptstudierna inkluderar bemannade och obemannade lösningar i system-av-system, teknikutveckling samt demonstratorer. Saab kommer att samarbeta med FMV, Försvarsmakten, Totalförsvarets forskningsinstitut, GKN Aerospace och andra industripartners.

– Saab är i en stark position. Vi har nyligen utvecklat Gripen E och GlobalEye och har den avancerade teknik och expertis som krävs för att gå vidare med konceptet för framtidens stridsflyg. Det innebär att vi kommer att fortsätta leverera innovativa lösningar för att möta Försvarsmaktens och andra kunders framtida operativa behov, säger Lars Tossman, chef för Saabs affärsområde Aeronautics, i en presskommentar.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °