15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Stångåstaden ordnar evakueringsbostäder efter explosionen i Johannelund

Stångåstaden har under den gångna veckan startat arbetet med att undersöka och säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande på konstruktionen än vad den första bedömningen kom fram till.

Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu att ombesörja evakueringsbostäder för alla drabbade kunder i fastigheten.

Ingen får komma in i fastigheten

Totalt har nio bostäder evakuerats. Under torsdagen har Stångåstaden varit i kontakt med samtliga drabbade hyresgäster och erbjudit stöd i arbetet med att hitta en evakueringsbostad. Då fastigheten ännu inte är säkrad och polisen behöver genomföra en brottsplatsundersökning har ingen fått komma in i fastigheten.

– För vår del är det av allra högsta prioritet att lösa boendesituationen för våra kunder. Tillsammans med berörda försäkringsbolag bistår vi i att hitta en så bra lösning för de drabbade hyresgästerna som möjligt. Vår bedömning är att vi kan vara färdiga med arbetet att säkra den explosionsdrabbade fastigheten i början av nästa vecka. Först därefter kan polisen genomföra en brottsplatsundersökning på plats i fastigheten. Under tiden kommer fastigheten att vara avspärrad och polisen kommer att ansvara för bevakning på plats. Först när polisen är klar med sin brottsplatsundersökning kommer vi kunna ge en mer detaljerad bedömning av skadornas omfattning och när berörda hyresgäster beräknas kunna flytta tillbaka till sina lägenheter. Med anledning av detta kommer vi se till att alla drabbade kunder kommer erbjudas en evakueringslägenhet, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °