3.2 C
Linköping
lördag, februari 24, 2024

BLÅLJUS: Trafikolyckor och viltolycka

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolycka med vildsvin, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Två personbilar krockade

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 06:52 till Grönedegatan i Kinda med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska två personbilar ha krockat och vägen ska vara blockerad. Polis finns på plats sedan 07:35 och bärgare har beställts.

Klockan 09:44 Bilarna har bärgats från platsen. En anmälan om vårdslöshet i trafik kommer skrivas. En av förarna, en kvinna i 30-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll.

Bil voltat ut på gärde

En personbil ska ha voltat och hamnat ute på ett gärde vid länsväg 208, Konungsund . En person är drabbad. Denna ska ha ådragit sig skador men de ska inte vara av någon allvarlig art. 

Trafiken stängdes av i ena riktningen. Växelvis trafik råder på platsen. Den drabbade föraren har lastats i ambulans och körts till sjukhus.

Polispatrull skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik riktat mot föraren av personbilen som voltade. Det rör sig om en äldre kvinna. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...
Saab har idag tecknat ett kontrakt med Försvarets materielverk (FMV) och tagit emot en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °