15.7 C
Linköping
söndag, juli 21, 2024

Östgötapendeln får nytt bolag i upphandling

Östgötatrafikens upphandling av Östgötapendeln har avslutats och företaget Transdev tilldelas upphandling för pendeln. Kontrakt kommer att skrivas med Transdev Sverige AB som tar över som operatör efter VR Sverige AB (tidigare Arriva)

Det nya avtalet träder i kraft den 1 juni 2025 och gäller i åtta år med möjlig förlängning ytterligare på fyra år.

Upphandlingen omfattar driftledning, operativ trafikplanering, fordonsunderhåll, ersättningstrafik samt kundvärdsfunktion. Uppdraget innebär också att Transdev Sverige är delaktig och proaktiv i den långsiktiga och strategiska utvecklingen av Östgötapendeln skriver ÖTRAF på sin hemsida.

Vikbolandets taxi vann upphandling

Vikbolands Taxi 160000 AB tilldelas upphandling för särskild kollektivtrafik och anropsstyrd allmän kollektivtrafik, Östgötatrafikens upphandling av särskild kollektivtrafik och anropsstyrd allmän kollektivtrafik i taxiregistrerade fordon tilldelas Vikbolands Taxi 160000 AB. Avtalen berör flera av länets kommuner men på olika sätt. I Kinda, Linköping, Norrköping, Mjölby, Motala, och Vadstena ingår inomkommunal färdtjänst och skolskjuts. Avtalen för Boxholm, Ydre och Ödeshög omfattas däremot inte skolskjuts.

Samtliga avtal innefattar även kommunöverskridande färdtjänst, sjukresa och anropsstyrd allmän kollektivtrafik i hela länet.  Trafikstart sker den 1 juli 2025 och avtalen gäller i sex år utan möjlighet till förlängning.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län under natten. Inga allvarliga händelser...
Polisen har hanterat ett 80-tal ärenden i Östergötlands län. Man gripen för misshandel Strax efter 20:00...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.7 ° C
16 °
13.7 °
90 %
1kmh
100 %
sön
26 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
24 °
tor
19 °