3.2 C
Linköping
lördag, februari 24, 2024

Kommunstyrelsemöten är fortfarande stängda för Linköpingsborna

Igår genomförde kommunstyrelsen sitt första möte för i år och det var tyvärr fortfarande stängt för allmänheten.

Kommunstyrelsens ordförande beslutade i höstas att stänga kommunstyrelsens möten för Linköpingsborna. Beslutet kom enahanda och plötsligt, dagen innan kommunstyrelsen sammanträde i november skulle äga rum. Trots att ärendet inte var brådskande i enlighet med Kommunallagen 6:39, så klippte ordföranden till med ett eget beslut utan att vänta in vad resten av ledamöterna i styrelsen ansåg i frågan.

Försämrat säkerhetsläge?

Grunden för beslutet sades vara “ett försämrat säkerhetsläge”. Det har dock inte framlagts några som helst bevis för att detta så kallade försämrade läge skulle påverka kommunstyrelsens sammanträden eller att det överhuvudtaget skulle röra sig om ett “försämrat säkerhetsläge” i största allmänhet.
Ordförandebeslutet hade gott och väl kunnat vänta till kommunstyrelsens möte följande dag där beslutet kunnat prövats och förankrats i nämnden.

På mötet igår avhandlade en rad viktiga frågor som berör Linköpings medborgare. En hel del beslut fattades säkerligen men vad som egentligen hände på mötet får medborgarna vänta på ett par veckor till dess att protokollet blir offentligt.

Som lokal reporter får jag försämrad insyn i kommunstyrelsens arbete på grund av denna stängning. Stängningen leder också till att allmänhetens insyn och behov av journalistisk granskning försämras.

RELATERADE ARTIKLAR

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...
Saab har idag tecknat ett kontrakt med Försvarets materielverk (FMV) och tagit emot en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °