1.1 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

Åtal väcktes om försök till sprängning i Ekholmen

Åklagare Helene Gestrin väckte idag åtal i ärendet om försök till sprängning i Linköping. Åtalet gäller ett mål där två män misstänks för försök till grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor och brandfarliga varor i Linköping.

Ärendet om försök till sprängning ägde rum på Järdalavägen i Linköping den 24 september förra året.

Den fullbordade sprängningen den 26 september

När det gäller den fullbordad sprängningen som ägde rum den 26 september på samma adress, Järdalavägen, pågår utredningen vidare och kommenterades inte i någon större utsträckning av polis eller åklagare på pressträffen.

– Jag har idag väckt åtal mot två män, 22 och 27 år hemmahörande i Stockholm, för försök till grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor och brott mot lagen om brandfarliga varor. Händelsen ägde rum den 24e september i Linköping. Två dagar efter den planerade sprängningen skedde det en explosion, säger åklagare Helene Gestrin.

Kastrullbomb med dynamit

Enligt åtalet ska de nu åtalade på natten den 24 september ha placerat en så kallad kastrullbomb med dynamit vid den fastighet i stadsdelen Ekholmen som senare drabbades av en sprängning från en annan källa.

– Männen avbröts av en väktarbil som cirkulerade i området, säger statsåklagare Helene Gestrin.

Till stöd för åtalet finns det vittnesuppgifter och även det faktum att männen figurerar på en av polisens övervakningskameror i området.

RELATERADE ARTIKLAR

En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
1.1 ° C
2.5 °
-0.6 °
96 %
3.6kmh
100 %
mån
6 °
tis
6 °
ons
4 °
tor
8 °
fre
6 °