18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

BLÅLJUS: Misshandel, inbrott och trafikolyckor

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 110-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolycka med rådjur och vildsvin, mindre trafikolyckor utan personskador kopplade till snömodd och halka, fylleri, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Misshandel i relation

Klockan 02:11 Polis larmades till en lägenhet i Navestad, Norrköping, med anledning av att grannar hört bråk och skrik. När polis anlänt till platsen greps en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandel i relation samt olaga hot. Mannen ska ha sparkat och slagit en kvinna i 20-årsåldern. Hon ska ej ha varit i behov av ambulansvård.

Tre män gripna för stöld genom inbrott

Klockan 11:16 igår larmades polis till Södra Allén i Motala med anledning av ett pågående inbrott. En inringare ska ha sett tre maskerade personer komma ut från en byggnad med en större säck, sätta sig i en bil och åka i väg. 

Flera polispatruller involverades i ärendet och ett spaningsarbete påbörjades. Vid 12:20 fick en polispatrull kontakt med aktuell bil. Den körde då på E4:an i södergående riktning strax norr om Huskvarna. Vid Huskvarna södra stoppades bilen, föraren stannade självmant.

Tre personer befann sig i fordonet. En man i 45-årsåldern samt två män i 25-årsåldern. Trion greps misstänkta för stöld genom inbrott. Föraren, en av männen i 25-årsåldern, misstänks också för drograttfylleri. Brottsplatsen i Motala har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning, en övervakningsfilm från byggnaden har säkrats och misstänkt bil kommer tas i beslag. Stöldgodset ska bland annat ha bestått av datorer. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °