2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

BLÅLJUS: Misshandel, inbrott och trafikolyckor

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 110-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolycka med rådjur och vildsvin, mindre trafikolyckor utan personskador kopplade till snömodd och halka, fylleri, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Misshandel i relation

Klockan 02:11 Polis larmades till en lägenhet i Navestad, Norrköping, med anledning av att grannar hört bråk och skrik. När polis anlänt till platsen greps en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandel i relation samt olaga hot. Mannen ska ha sparkat och slagit en kvinna i 20-årsåldern. Hon ska ej ha varit i behov av ambulansvård.

Tre män gripna för stöld genom inbrott

Klockan 11:16 igår larmades polis till Södra Allén i Motala med anledning av ett pågående inbrott. En inringare ska ha sett tre maskerade personer komma ut från en byggnad med en större säck, sätta sig i en bil och åka i väg. 

Flera polispatruller involverades i ärendet och ett spaningsarbete påbörjades. Vid 12:20 fick en polispatrull kontakt med aktuell bil. Den körde då på E4:an i södergående riktning strax norr om Huskvarna. Vid Huskvarna södra stoppades bilen, föraren stannade självmant.

Tre personer befann sig i fordonet. En man i 45-årsåldern samt två män i 25-årsåldern. Trion greps misstänkta för stöld genom inbrott. Föraren, en av männen i 25-årsåldern, misstänks också för drograttfylleri. Brottsplatsen i Motala har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning, en övervakningsfilm från byggnaden har säkrats och misstänkt bil kommer tas i beslag. Stöldgodset ska bland annat ha bestått av datorer. 

RELATERADE ARTIKLAR

En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °