2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

Kommunen satsar sju miljoner extra till föreningsanläggningar

För att stärka idrottslivet i Linköping föreslår S+M-styret ett extra stöd på sju miljoner kronor avsätts för föreningar som driver egna anläggningar. Finansieringen sker via kommunstyrelsens resursmedel för 2023 och är ett tillfälligt extra tillskott. Satsningen genomförs innan årsskifte om beslut fattas på kommunstyrelsen nu på tisdag.

I Linköpings kommun finns drygt 70 föreningar som driver anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter. Flera av dessa anläggningar är byggda under 60- och 70-talet och har stora renoveringsbehov. Det handlar om både traditionella idrottsanläggningar, klubbstugor och utemiljöer.

Från gymnastikföreningar till scoutföreningar

Stödet är indelat i två delar, där två miljoner avsätts till ökat driftsbidrag till alla som har det idag, samt fem miljoner avsätts för ett utökat investeringsbidrag som går att söka. Föreningarna som är berättigade att ansöka om bidraget har en bredd som innefattar allt från scoutverksamhet och ridsport till gymnastik och fotboll.

– Idrottsföreningarna är en av Linköpings största tillgångar och S+M-styret vill göra en investering i deras framtid. Vi vet att många föreningar som driver egna anläggningar har det tufft ekonomiskt. Nu ger vi dem förutsättningar att rusta upp och ta hand om klubbhus och anläggningar, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd och får understöd från Lotta Bäckman (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Fler barn behöver en meningsfull fritid och mer fysisk aktivitet, nu skapar vi större möjligheter till det. Ett extra tillskott kommer ge bättre förutsättningar att hålla nere avgifterna, säger Lotta Bäckman.

RELATERADE ARTIKLAR

En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °