-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Imorgon avgörs guldstriden i Damallsvenskan 2023 – I Östergötland

Imorgon har Linköping FC match mot Kristianstad på Bilbörsen Arena imorgon klockan 14:00. Det är en match som klubben måste vinna för att ha en chans att snuva framför allt Hammarby på det allsvenska guldet. Även Häcken är inblandad i guldstriden som nu avgörs i den absolut sista omgången.

LFC måste alltså vinna mot Kristianstads DFF, dessutom krävs det att både BK Häcken och Hammarby IF antingen förlorar eller spela oavgjort i sina matcher för att det ska gå vägen ända fram för klubbens fjärde SM-guld.

Rekord av olika slag

LFCs förra match i söndags mot IFK Kalmar resulterade i ett damallsvenskt rekord för Linköpingslaget som vann med 15-1. Därmed har LFC ett övertag mot Hammarby och Häcken när det gäller målskillnad. Räkna även med publikrekord imorgon, både i Linköping och i Norrköping.

Frågan är nu om IFK Norrköping vill och kan tvåla till Hammarby, och om Piteå kan plocka poäng från Häcken?

– Känslan i laget är bra och vi är taggade för en spännande avslutning av säsongen på lördag. Det kommer bli en tuff match men det är också den sista för säsongen så det är bara att gå ut och ge allt vi har! Säsongen har varit lång och det känns tudelat att den snart är slut. Sett till att vi är med och tampas om guldet så hade det gärna fått varit några fler matcher eftersom vi inte har det i egna händer utan måste förlita oss på hur det går i de andra matcherna, säger lagkapten Emma Lennartsson på LFCs hemsida.

Göteborg eller Stockholm = Linköping

Hammarby spelar mot, nykomlingarna i allsvenskan, IFK Norrköping i Platinum cars Arena. Om Hammarby, som just nu leder serien, vinner den matchen står det klart att guldet hamnar i Stockholm.

Ungefär samma läge är det för Göteborgslaget Häcken som måste vinna över Piteå IF på Bravida Arena för att kunna klättra förbi ett Hammarby som samtidigt måste tappa poäng för att firandet ska kunna ske i Göteborg.

Så här såg ut det på Bilbörsen Arena när Linköpings FC vann över IFK Norrköpingmed 1-0 (självmål) den 14 maj. Foto: Tommy Pettersson

Läget i toppen: Målskillnad och poäng efter 25 spelade matcher.

  • 1. Hammarby Målskillnad – 42 – 56 poäng
  • 2. BK Häcken Målskillnad – 39 – 56 poäng
  • 3. Linköping Målskillnad – 46 – 55 Poäng

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev skjuten...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °