13.6 C
Linköping
onsdag, juli 24, 2024

Lyckad insats av polisen i Skäggetorp

I tisdags 31 genomförde Polisen en omfattande insats kallad ”Svepet”, i Skäggetorp. Syftet med insatsen att förebygga grova brott, förebyggande arbete mot sprängningar och skjutningar samt främja trygghet i området.

”Svepet” är en modell som tidigare inte genomförts i Polisregion Öst och strategin är hämtad från liknande polisiära insatser som gjorts i Södertäljes lokalpolisområde.

Polisen visar stark närvaro i Skäggetorp

Simon Falk Olander har varit operationsledare och har planerat samt samordnat insatsen. Ett av de specifika målen under insatsen innefattade att lokalisera och beslagta framförallt sprängmedel och olagliga vapen i bland annat allmänna utrymmen såsom källarförråd och vindsutrymmen. Polisen har varit på plats genom att visa på stark närvaro i Skäggetorp, cirka 70 poliser i olika polisiära enheter med spetkompetens.

Inga vapen hittades

Inga vapen eller sprängmedel påträffades under tisdagens uppdrag, men insatsen har bland annat bidragit till ett flertal upprättade förundersökningar om narkotikabrott. Polisen har därmed kunnat utföra flertalet husrannsakningar i samband med det omfattande samverkansarbetet.

– Vi har haft mycket synlighet och pratat med medborgarna. Vi vill få fatt i dem som gör kriminella saker i Skäggetorp – och då behöver vi hjälp. Det får vi genom att medborgarna i området pratar med oss om vad de ser och upplever i sitt område, säger Elin Samuelson, som var ledare för tisdagens insats. i ett pressmeddelande.

Dialogen är viktig

Dialogen med medborgare i Skäggetorp är viktig för att främja effektiv informationsinhämtning, som i sin tur gynnar det polisiära arbetet i området. Insatsledaren uttrycker dagen efter ”Svepet” att insatsen varit lyckad:

– Vi känner att vi har lyckats med det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i stort, säger Elin Samuelson.

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
13.6 ° C
14.2 °
12.5 °
94 %
0.5kmh
20 %
ons
22 °
tor
20 °
fre
21 °
lör
24 °
sön
16 °