-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Kommundirektören vill stänga socialnämndens möten för allmänheten

Med anledning av ett allmänt försämrat säkerhetsläge vill nu kommundirektör Paul Håkansson stänga ute allmänheten från social- och omsorgsförvaltningen nämndmöten.

Förslaget till utestängningen motiveras med till att Linköpings kommun under den senaste tiden drabbats av flera våldsdåd kopplade till organiserad brottslighet där kriminella markerar vid domstolsförhandlingar. Även den så kallade desinformationskampanjer kring socialtjänsten är ett perspektiv som socialtjänsten måste bemöta.

Redan stängda möten

Eftersom socialtjänsten handlägger sekretessärenden är en stor del av förvaltningens nämndmöten redan stängda. Kommundirektörens rekommendation är att samtliga nämndmöten ska hållas stängda för allmänheten.

– Rekommendationen baseras på en samlad bedömning av läget och beror inte på en enskild situation. Vi behöver höja vår allmänna säkerhetsmedvetenhet och tillämpar de rutiner vi har. Det finns hot riktade mot enskilda medarbetare och förtroendevalda men de hanteras enligt vanlig ordning, säger Paul Håkansson i ett uttalande på kommunens hemsida.

– Vårt proaktiva säkerhetsarbete är prioriterat. Att arbeta förebyggande och göra riskbedömningar sker hela tiden. Våra medarbetare måste få känna sig trygga i sitt arbete, säger Palle Håkansson på kommunens hemsida. Foto: Tommy Pettersson

Paul Håkansson informerar

Nu på måndag kommer Paul Håkansson att informera “ledande politiker” under kommunstyrelsens ärendeberedning om säkerhetsläget och vilken påverkan det har på de politiska organen.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev skjuten...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °