-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Stångåstaden renoverar 1 000 lägenheter – Start med 240 på Alsättersgatan

Nu har startskottet smällts av för renovering av lägenheter i Ryd. På Alsättersgatan 18–30 ska de första 240 lägenheterna renoveras i området. Totalt ska cirka 1 000 lägenheter renoveras under en tioårs period.

Ryd är den stadsdel i Linköping där Stångåstaden har flest bostäder. Fastigheterna byggdes på 1960-talet och är i behov av renovering. I samband med att renoveringen sker kommer hela området att ses över och förnyas.

Hyresgästerna får tycka till

Arbetet med att forma stadsdelen Ryd påbörjas nu tillsammans med bolagets entreprenör SEFAB. Det gemensamma fokus är att skapa de bästa förutsättningarna för framtidens Ryd. Stångåstaden kommer att utveckla fastigheterna, lägenheterna, gemensamma utrymmen samt utemiljön och livet mellan husen.

Utvecklingen av Ryd kommer att ske under en kommande 10-årsperiod. Som underlag i planeringsarbetet görs även löpande kundundersökningar i Ryd. Där får hyresgästerna chansen att tycka till om sitt boende och området.

– Nu går startskottet för utvecklingen av Ryd! Vår ambition för området är hög och satsningen är omfattande. De befintliga bostäderna ska renoveras och fastigheterna ska uppdateras till rådande standard. Vi är glada över att vi nu tillsammans med SEFAB får börja planera arbetet mer i detalj. Vi räknar med att kunna starta renoveringen i de första husen under sommaren 2024. Våra planer i Ryd handlar också om att komplettera och utveckla fastighetsbeståndet i området. Det arbetet pågår parallellt med renoveringsarbetet och är en viktig del i vår satsning mot framtidens Ryd, säger Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev skjuten...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °