18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

BLÅLJUS: Anlagd brand grov rattfylla grovt rån och misshandel

Polisiär sammanfattning från natten i polisområdet.

Grovt rattfylleri i Tokarp

Ett fordon som kontrolleras 00.34 i Tokarp, Linköping. Föraren som är en man i 45-årsåldern, är berusad och misstänks för grovt rattfylleri då han stoppats under färd. Mannen har tidigare rapporterats för att köra bil utan körkort och misstänks därför även för grov olovlig körning. Fordonet är taget i beslag för att förverkas enligt Trafikbrottslagen (TBL §7).

Brand på Stiglötsgatan

Klockan 02.29 brand i en lägenhet på Stiglötsgatan i Linköping. Har ett samband med matlagning och anmälan allmänfarlig vårdslöshet upprättad. Ingen allvarligt skadad. En man i 20-årsåldern misstänkt.

Misshandel i Söderleden

02.56 En misshandel och olaga hot då en kvinna på en adress i Söderstaden i Norrköping blivit misshandlad och hotad av en man i 50-årsåldern som hon känner sedan tidigare. Mannen gripen.

Anlagd brand i flerfamiljshus

Klockan 03.58 Ett trapphus i ett flerfamiljshus på Linköpingsvägen i Norrköping som utsätts för en anlagd brand. Vittnesuppgifter talar för att flera gärningspersoner, på något sätt, antänt ingången till huset. Förundersökning mordbrand inledd. Ingen misstänkt.

Grov stöld Timmermansgatan

En grov stöld på Timmermansgatan i Norrköping klocan 06.14 . Målsägande, en kvinna i 20-årsåldern, vaknar och upptäcker ett inbrott i bostaden som precis inträffat. Bl.a. har en el-scooter tillgripits. Det finns en misstänkt i ärendet, en man i 30-årsåldern.

Grovt rån i Valla

Larm 19.06 om en händelse i Linköping där en butik i Östra Valla utsatts för ett rån. En butiksanställd har under hot med ett vasst tillhygge rånats och flera gärningspersoner, som varit maskerade, har lämnat platsen okänd riktning. Ingen har skadats vid händelsen enligt nuvarande uppgifter. Rättsläget är  grovt rån.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °