-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Kraftig explosion i bostadshus i Ekholmen – Misstanke om gängkoppling finns

Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört en rejäl smäll i området från ett flerfamiljshus.

När polis anlänt till platsen visade det sig att något exploderat vid en lägenhet. En kvinna i 25-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus för en kontroll. Hon var vaken och talbar. När det gäller skadeläget i övrigt är det oklart men det är omfattande materiella skador på fastigheten skriver polisen på sin hemsida.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot brandfarliga och explosiva varor har inletts. Polis assisterar räddningstjänsten samt samlar in vittnesuppgifter. Rejäla avspärrningar har också upprättats vid brottsplatsen.

Boende i området som berörts av evakueringen har lotsats till en närliggande gymnastikhall. Ingen person har gripits för brottet.

Nationella bombskyddet har beordrats ut och är på väg till platsen. Polisens tekniker har anlänt för att utföra en teknisk undersökning efter explosionen.

– Området under de senaste veckorna varit bevakat med både med, polisnärvaro, kamera och drönare, enligt från Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping under polisens presskonferens på plats i Ekholmen.

Ingen gripen

Kvinnan i 25-årsåldern som fördes till sjukhuset har inte skadats allvarligt utan kommer få lämna vården under dagen. Nationella bombskyddet arbetar fortsatt på platsen tillsammans med räddningstjänsten. Avspärrningarna kvarstår samt brottsrubriceringen. Ingen har i nuläget gripits för brottet.

Ring 114 14

Polisen är intresserade av att komma i kontakt med två specifika vittnen. En person ska ha varit ute på en löptur i närheten av brottsplatsen i samband med detonationen. En annan person ska ha cyklat förbi vid samma tidpunkt.

Ta kontakt med polis på plats eller ring 114 14. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °