-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Öva upp din beredskap inför samhällskriser

I dag börjar beredskapsveckan. Veckan är en nationell informationskampanj som ska öka människors beredskap och motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Det övergripande syftet med Beredskapsveckan är att öka kunskapen om beredskap och sin förmåga i krissituationer. Samt att höja medvetenheten om individens egna ansvar om det inträffar en kris.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) står bakom informationskampanjen som i år har temat Öva. Därför har Länsstyrelsen efterlyst privatpersoner som vill öva sin beredskap genom att vara utan vatten och el under en dag.

Tio personer deltog i övning

Ett 10-tal personer deltog nyligen i en övning och under veckan kommer Länsstyrelsen att uppdatera våra sociala mediekanaler med film, text och bild från några av deltagarna.

– Beroende på deltagarnas erfarenheter, nivå på hemberedskap och förutsättningar i hemmet uppfattades övningen olika. En av deltagarna avbröt efter några timmar medan andra fullföljde hela dagen. Vi hoppas att det har varit en spännande och rolig övning och att deltagarna har fått testa sin förmåga och ökat sin kunskap om något oväntat skulle hända. Vi kommer lägga ut bilder och filmer från deltagarnas övningar under hela veckan på Länsstyrelsen sociala medier så missa inte detta, säger Annsofie Bondesson, kommunikationschef på Länsstyrelsen Östergötland i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °