-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Tekniska verken bygger laddplats för långtradare i Mjölby

Nu bygger Tekniska verken i samverkan med Scania och Mjölby kommun en ny laddplats med strategisk placering längs E4:an vid Mjölby. Den 27 september sätts spaden i marken i Mjölby och laddplatsen planeras öppna i juni 2024, och med åtta laddstationer.

De kommande laddarna med MCS-standard beskrivs som superladdare och möjliggör laddning på 45 minuter för körning i omkring 4,5 timmar med den nya generationens lastbilar. Teknologin, som är under utveckling, kan få sin första fysiska plats vid Mjölby. För att kunna möta kraven på hög och varierande effektleverans placeras även ett kraftfullt batteri om 4 MWh på platsen. 

Satsningen ligger helt i linje med Tekniska verkens ambition att vara en central och ledande aktör i utvecklingen mot framtidens energisystem, och genomförs i nära samverkan med Scania, Mjölby kommun och Mjölby-Svartådalen Energi AB (MSE), ett dotterbolag till Tekniska verken.

Mer om laddstationen:
Laddplatsen skapas tillsammans med Scania, Mjölby kommun och Mjölby-Svartådalen Energi AB (MSE), där Tekniska verken står som ägare, Scania som laddoperatör, MSE drar fram nätet och Mjölby kommun upplåter marken.

Med sitt strategiska läge 4,5 timmars körning från kontinenten blir laddplatsen vid Mjölby ett naturligt stopp för den obligatoriska rast som yrkeschaufförerna i den tunga vägtrafiken måste ha efter 4,5 timmars körning.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °