1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Miljardorder till Saab från USA:s försvarsdepartement

Saab har nu fått en beställning på AT4 och Carl-Gustaf-ammunition från USA. Saab och USA:s försvarsdepartement utökar därmed ett befintligt ramavtal gällande pansarskottet AT4 och ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf.

Saab har även fått en order på 104.9 miljoner USD vilket motsvarar cirka 1 miljard kronor med leveranser 2024-2026. Det utökade ramavtalet, som ursprungligen tecknades 2019, ger den amerikanska försvarsmakten möjlighet att lägga beställningar till ett värde av ytterligare 422 miljoner USD.

Stärker redan goda relationer

Ordern inkluderar pansarskottet AT4CS RS och den nya programmerbara spränggranaten för Carl-Gustaf, HE 448.

– Vi är stolta över att våra understödsvapen gör skillnad för våra kunder. Det utökade ramavtalet stärker vår goda relation med den amerikanska försvarsmakten och innebär att de kan fortsätta använda AT4 och Carl-Gustaf under många år framöver, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...
Polisen larmas 23:50 igår om en misshandel i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °