18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Liberalerna föreslår mer pengar till skolan

Regeringen föreslår i höstbudgeten att de generella statsbidragen för Linköpings kommun ska förstärkas med cirka 110 miljoner kronor från och med nästa år.

Nu behöver Linköpings kommuns styre visa att man är beredd att prioritera skolan. Liberalerna i Linköping föreslår nu att de extra generella statsbidragen i första hand går till skolan. Partiet vill prioritera skolan för att ge barn och unga studiero så att de kan nå kunskapsmålen.

Kompensation för hög inflation

Under en längre tid har personalen inom förskolan och grundskolan i Linköping flaggat för att de har för hög arbetsbelastning och dålig arbetsmiljö. Orsaker till detta är bland annat att det saknas tillräckligt med personal för att hinna ta hand om alla barn och elever samt att den administrativa bördan är för hög. Dessutom har man inte kompenserats tillräckligt för prisökningarna kopplat till den höga inflationen anser Liberalerna i Linköping.

– Vi har nu chansen att kompensera skolan för de stora kostnadsökningar som idag medför att man gör nedskärningar ute i verksamheterna. Det skolan i Linköping behöver nu är lugn och ro, vi kan inte längre ställa orimliga krav på lärare och personal. I slutändan går det ut över barn och elevers studiemiljö och välmående, säger Åsa Wennergren (L), gruppledare i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °