4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Linköping och Mjölby får ekonomiskt stöd från Brå för brottsförebyggande arbete

Linköpings kommun och Mjölby kommun är de enda kommunerna i länet som beviljas stöd för brottsförebyggande arbete.

Brå har nu beviljat stöd till 61 kommuner, samtliga som lämnat en ansökan som uppfyller de formella villkoren för det ekonomiska stödet. I den första utlysningen ansökte 95 kommuner om ekonomiskt stöd. Stödet beviljas inte för att finansiera en redan etablerad verksamhet eller åtgärder som kommunen redan är ålagda att utföra enligt den nya lagen skriver Brå på sin hemsida.

Ny lag i juli

juli 2023 trädde en ny lag som reglerar kommuners ansvar för det brottsförebyggande arbetet i kraft. Med anledning av den nya lagen har kommuner kunnat söka ekonomiskt stöd från Brå för lokalt brottsförebyggande arbete. Brå har nu fattat beslut om att bevilja stöd till 61 kommuner.

Det nya ekonomiska stödet från Brå syftar till att stärka och främja det brottsförebyggande arbetet på lokal nivå. Kommuner kan söka medel för exempelvis en förstudie för insatser, utbildning eller sammanställning av kunskap om insatser som kommunen är i behov av. Stödet kan också sökas för att främja utveckling av kunskapsbaserade åtgärder.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °