3.8 C
Linköping
lördag, mars 2, 2024

Linköping FC spelar ikväll mot Arsenal på Bilbörsen arena

Linköping FC spelar ikväll , mot förra säsongens engelska ligatrea Arsenal FC. Matchen är direkt avgörande för avancemang i UEFA Women’s Champions League till en final som spelas nu på lördag.

Över 7000 biljetter är sålda och stämningen och för flera spelare i Linköpings trupp är detta ett av de största ögonblicken i karriären hittills.

Arsenals svenska spelare

Under sommaren har Arsenal värvat starkt, bland andra har den svenska landlagsmittbacken Amanda Ilestedt anslutit till tränare Eidevalls redan namnstarka trupp. I Arsenal spelar gamla Linköpingsbekanta, Lina Hurtig, Frida Leonhardsen Maanum och Stina Blackstenius.

Final eller?
Efter matchen mot Arsenal väntar antingen en final om direktavancemang till nästa runda i Champions League-kvalet eller en match om tredje-fjärde plats i den här miniturneringen. Även om Linköping skulle förlora mot Arsenal är matchen som följer mot förloraren mellan Paris FC och FC Kryvbas viktig. Den ger fortfarande poäng på UEFAs ranking för damligorna så i slutändan kan den matchen vara viktig för Damallsvenskan som helhet.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
3.8 ° C
4.9 °
3.1 °
97 %
5.1kmh
100 %
lör
4 °
sön
9 °
mån
6 °
tis
3 °
ons
4 °