18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Polisens arbete med hemmamatchen mot AIK idag

Idag spelar IFK Norrköping hemma mot AIK i herrallsvenskan i fotboll. Polisen har en bra dialog med arrangören och matchen kommer att genomföras som vanligt.

Matchen kommer att innebära en påverkan på trafiken i anslutning till PlatinumCars Arena, och på gator mellan arenan och resecentrum. En del platser i detta område kommer tidvis vara avspärrade för att minska risken för ordningsstörningar.

För att ha en bra överblick från luften så kommer polisen under måndagen att använda UAS med kamera (drönare). Detta för att kunna se hur folkmassor rör sig samt att vid behov kunna identifiera personer som har begått brott. En begränsad mängd personer kommer att ha tillgång till bildmaterialet.

Höjd terrorhotnivå

I torsdags tog Säkerhetspolisen beslut om att höja terrorhotsnivån för Sverige. Det beslutet påverkar dock inte vilka allmänna sammankomster som kan genomföras.

Polisen ökar dialogen med arrangörer och andra samverkanspartners för att säkerställa att varje enskild sammankomst ska ha så tydliga och bra förutsättningar som möjligt. När det gäller måndagens fotbollsmatch arbetar polisen tillsammans med arrangören för att som vanligt få till ett tryggt evenemang utan våld och ordningsstörningar.

– Polisens fokus är att matchen ska bli en tillställning där alla ska kunna känna sig trygga och säkra. Vi är väl medvetna om säkerhetsläget och har haft en dialog både med arrangören och Norrköpings kommun kring arrangemanget. Vi organiserar oss med en särskild kommendering för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås. Du kommer kunna se många poliser i tjänst under måndagen i Norrköping, säger Peter Wahlberg, kommenderingschef för den särskilda händelsen i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °