4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Blåljus: Rån i motvärnsfall och brand i bostad

Brand i Linköping

Brand och rökutveckling i en bostad i flerfamiljshus Linköping klockan 16.10 igår.

Brand i en bostad i ett flerfamiljshus på Söderleden i Linköping. Initiala uppgifter talar om en detonation i en lägenhet. Förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse inleds och avspärrning av området kring huset upprättas.

Uppgifter som framkommer på platsen tyder snart på att det är en cykelbatteri som exploderat vid laddning och som orsakat brand och rök. Dock så återstår en del arbetsuppgifter och förhör för att kunna fastställa detta och av den anledningen fortgår förundersökningen tills vidare. Ingen ska vara skadad och räddningstjänst hanterar batteriet. 

Brand i Norrköping

Igår klockan 15:42 larmar grannar om rökutveckling från bostad på en adress på guldringen i Navestad. På plats kan konstateras att en person befunnit sig i bostaden och somnat under matlagning. Ingen skadad vid händelsen. Anmälan upprättas och en person, en kvinna i 45-årsåldern misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet.

Rån motvärnsfall

En väktare som ska gripa en person för ringa stöld i en butik i centrala Linköping. Personen misshandlar då väktaren och försvinner från platsen med godset.

Polis har letat efter gärningspersonen i centrala delarna av staden men ingen är gripen i nuläget. Väktaren transporterad till sjukhus för omplåstning och kontroll.

Polisen har uppgifter i ärendet att arbeta vidare med för att om möjligt gripa gärningsmannen.

Försök till stöld av en båt.

Klockan 18.22 en målsägande som larmar polis då denne ser en man i sin båt i centrala Motala. Polis är på plats kl. 18.26 och kan säkra en man i 70-årsåldern. Mannen grips på bar gärning, har svårt att förklara sina förehavanden och grips för försök till stöld och brott mot knivlagen. Den gripne är känd av polisen sedan tidigare. 

De initiala uppgifterna i ärendet korrigeras senare av patrullerna som arbetat i ärendet. Rättsläget fastslogs till ett olovligt förfogande, och brott mot knivlagen. Den misstänkte rapporterades därför på plats för brotten och blev därför aldrig gripen.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °