17.8 C
Linköping
tisdag, september 26, 2023

Arkitekturfestival i Naturum Tåkern

Arkitekturfestivalen Arknat som genomförts vid sju tillfällen kommer nu på fredag till Östergötland med naturum Tåkern som värd.

Naturum Tåkern har bjudit in femton förväntansfulla studenter från hela Norden som ska utforma och uppföra tre unika platsdesignade vindskydd i trä runt Tåkern och Omberg. Detta för att göra naturområdena ännu mer attraktiva för besökare.

Förutom naturum Tåkern (Länsstyrelsen Östergötland) så finansieras satsningen av region Östergötland, Vadstena och Ödeshögs kommun.

–Vi ser vilken dragningskraft kombinationen häftig arkitektur och natur har. Det här är ett led i att fortsätta utveckla besöksområdena runt Tåkern för att locka fler att upptäcka naturen och fågellivet, säger Jenny Carlsson, föreståndare vid naturum Tåkern i ett pressmeddelande.

Designidéer förverkligas
De inbjudna studenterna kommer att förverkliga sina designidéer i form av platsdesignade vindskydd för allmänheten. I kombination med öppna föreläsningar om träkonstruktion och arkitektur får studenterna praktisk kunskap i träbyggnation och förståelse för materialets egenskaper.

De tre vindskydden ska uppföras på tre olika platser: Glänås besöksområde, Svälinge samt på Omberg. På norra sidan sjön kommer fokus ligga på att bygga ett tillgänglighetsanpassat vindskydd, medan fokus blir fågelskådningsplattform och rastplats södra sidan i Glänås besökområde. Vindskyddet som byggs på Omberg kommer ligga i nära anslutning till Östgötaleden.

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
17.8 ° C
18.2 °
16.7 °
68 %
1.5kmh
98 %
tis
17 °
ons
22 °
tor
23 °
fre
17 °
lör
16 °