11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Blåljus: Olaga hot och bedrägeri mot äldre

Olaga hot Norrköping

Ett flertal polispatruller har under eftermiddagen jobbat med ett ärende i Norrköping. Det är i nuläget rubricerat som olaga hot.

Polisen fick strax för klockan 15 in uppgifter om någon form av pågående brott på Maskingatan i Norrköping. Ett flertal patruller blev involverade, både där och i närheten av platsen. Kontroller och förhör har genomförts av personer och fordon för att hämta in information. En anmälan har upprättats om olaga hot. Ingen person är skadad eller frihetsberövad.

Eventuella iakttagelser från den här platsen kan vara intressant för den fortsatta utredningen. Ta kontakt med polisen om du sett eller hört något.

Åldringsbrott i Motala

En äldre kvinna har utsatts för ett försök att lura till sig pengar och värdesaker. Tack vare bra agerande kunde det avstyras.

Så kallade åldringsbrott är brott där gärningspersonerna riktar in sig mot äldre och på olika sätt vill komma över värdesaker. Ett relativt vanligt tillvägagångssätt är att de ringer den äldre personen och genom olika förklaringar vill få den äldre personen trygg i att lämna ifrån sig uppgifter eller värdesaker.

I detta ärende ringde en person till den äldre kvinnan och sa att de skulle skicka en väktare för att ta hand om personens värdeföremål då det fanns risk att de skulle stjälas. Kvinnan fattade misstanke och tog kontakt med en anhörig som i sin tur kontaktade polisen.

En patrull har tagit upp anmälan om försök till bedrägeri.

Brottsförebyggande information
Just misstänksamheten som den här äldre kvinnan hade är så viktig. Prata gärna med dina äldre anhöriga om att ifrågasätta när någon ringer dem och ber dem lämna ifrån sig något. Oavsett om det är uppgifter eller värdesaker. Inga seriösa aktörer agerar på det sättet men bedragarna är oftast väldigt bra på att bygga förtroende. Kontakta polisen och gör en anmälan om du utsätts för ett bedrägeriförsök.

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °