1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Blåljus: Fordonsbränder och trafikolyckor

Blåljus sammanfattning med ett urval av händelser från det gångna dygnet.

Pågående stöld i Finspång

En anmälare i Finspång som anmäler en pågående stöld klockan 22.58 ur en obemannad butik på Örebrovägen. Anmälaren kan se i kamera hur flera personer tillgriper en mängd varor och ställer det utanför butiken. Anmälan om stöld genom inbrott upprättad. Personerna har på okänt sätt tagit sig in i butiken. Ingen misstänkt i nuläget.

Klotter på tåg

Väktare anmäler klockan 02.46 en pågående skadegörelse genom klotter på ett tåg på Resecentrum i Linköping. Patrull kan gripa en person i 35-årsåldern misstänkt för brottet. En del brottsverktyg i beslag och en anmälan om skadegörelse upprättad. Mannen släppt efter förhör.

Fordonsbränder i Linköping
Bil som brinner med öppna lågor klockan 02:58 på Ulvåsavägen i Linköping. Det förekommer ingen spridningsrisk. Bilen släckt och räddningstjänst lämnar platsen.

En brand i ett fordon i Gottfridsberg klockan 02.48. Det finns ingen känd orsak till branden i den parkerade bilen och en anmälan om skadegörelse upprättad. Ingen misstänkt finns i nuläget.

Bilbränder i Valdemarsvik

Bilbrand Storgatan, Valdemarsvik. Uppgifter via SOS klockan 02.48 om ytterligare en bilbrand i parkerat fordon som startat utan känd anledning. Anmälan om skadegörelse genom brand upprättad. Ingen misstänkt i ärendet. Finns i nuläget ingen känd koppling till ärendet i Linköping. En person har hämtats till förhör misstänkt för bedrägeri vid en pantautomat på en mataffär.

Brottslig gärning?

Polisen fick strax innan 14.30 in samtal från väktare vid en matbutik som uppmärksammat någon form av misstänkt bedrägeri vid pantautomaten. En polispatrull tog sig till platsen och mötte upp väktaren. En man som kan misstänkas för bedrägeri togs med av polispatrullen för att kunna höras på polisstationen. I samband med detta upprättades en anmälan om bedrägeri och patrullen gjorde en husrannsakan i ett fordon på platsen. Det ska nu utredas om den påverkan som hade gjorts på den inlämnade panten kan räknas som brott och om mannen då kan misstänkas för att ha utfört bedrägeriet.

RELATERADE ARTIKLAR

Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...
Polisen larmas 23:50 igår om en misshandel i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °