1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Polis: Trafikbrott, misshandel och personbrott

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Personrån i Hageby

Polis larmades klockan 23:45 till Hageby, Norrköping, med anledning av ett personrån. Två maskerade gärningspersoner ska ha dykt upp på en moped och försökt råna en kille i övre tonåren. Gärningspersonerna fick inte med sig något stöldgods och försvann därefter. Polis har letat i området men i nuläget har ingen gripits. En anmälan om försök till rån kommer skrivas. Ingen person var i behov av vård i samband med händelsen.

Tonåring misshandlad utomhus vid Klockaretorpet

Polis och ambulans 18:38 larmades till Klockaretorpet i Norrköping med anledning av en misshandel utomhus. En person ska ha blivit slagen med ett trubbigt föremål av minst två okända gärningspersoner.

Målsägande, en kille i övre tonåren, fick följa med ambulans till sjukhus. Initialt vaken och talbar men i övrigt hänvisas frågor om skadeläget till sjukvården. En anmälan om grov misshandel kommer skrivas. Ingen person har gripits i ärendet.

Äldre kvinna utsatt för bedragare

Polis larmades igår till en adress i Finspång med anledning av ett åldringsbrott. En kvinna i 90-årsåldern ska vid 15-tiden på tisdagen ha blivit uppringd av en bedragare. Bedragaren ska ha påstått att någon handlat på kvinnans konto och att hon skulle bli kopplad till “banken” för vidare hjälp. 

När kvinnan pratat med “banken” ska hon ha blivit ombedd att lägga smycken och bankkort i en påse så att en väktare kunde hämta det för förvaring. 9000 kronor ska saknas från kvinnans konto samt smycken till ett okänt värde. Polis på plats kommer ta in uppgifter för en anmälan om bedrägeri. 

RELATERADE ARTIKLAR

Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...
Polisen larmas 23:50 igår om en misshandel i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °