-0.7 C
Linköping
fredag, mars 1, 2024

Tio miljoner till barn och unga i Skäggetorp

Linköpings kommun får tio miljoner kronor i EU-bidrag till ett projekt som ska förbättra situationen för barn och unga i Skäggetorp under de kommande tre åren.

Stödet på 10 miljoner kronor kommer från svenska ESF-rådet, som är en myndighet som förvaltar den Europeiska socialfonden. Rådet driver utveckling och innovation för en inkludera

Agora får mer pengar

Målet med projektet är att erbjuda fritidshemsverksamhet för lågstadieelever i årskurs 1-2 och anställa en samordnare för samarbetet SSPF, Skola-Socialtjänst-Polis-Fritid. Satsningen går ut på att ge stöd och samordna insatser för barn som löper risk att hamna i kriminalitet. Dessutom kommer pengarna räcka till att förstärka fritidsaktiviteterna på Agora. Genom projektet strävar kommunen efter att skapa bättre möjligheter och en tryggare framtid för barn och unga i Skäggetorp.

– Ska vi lyckas bryta rekryteringen till gängkriminalitet måste vi orka agera långsiktigt. Vi vill på det här sättet stärka barns skyddsfaktorer. Vi vet att elevers skolprestationer förbättras när de har tillgång till fritidshemsverksamheter och när deras fritid blir mer en meningsfull fritid. Genom insatsen vill vi ge även de barn i Skäggetorp vars föräldrar som inte är i sysselsättning/arbete tillgång till fritidshemmet. Förhoppningsvis ger det fler barn chansen till en ljusare framtid, säger Elias Aguirre (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.7 ° C
-0 °
-1 °
96 %
5.7kmh
100 %
fre
7 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
6 °
tis
5 °