15 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Misstänkt mordförsök i Norrköping

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. Polisen hanterat ärenden som exempelvis viltolyckor, trafikbrott, fylleri och psykisk ohälsa.

Misstänkt mordförsök

Polis och ambulans beordrades 05:20 till Åbygatan i centrala Norrköping med anledning av att en inringare anträffat en skadad kvinna utomhus. Kvinnan ska ha skadats med ett vasst föremål. När polis anlänt till platsen visade det sig att brottsplatsen är en lägenhet i en närliggande fastighet. Området samt trapphuset till aktuell bostad och själva bostaden har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Kvinnan, i 50-årsåldern, har förts med ambulans till sjukhus, allvarligt skadad.

Inne i fastigheten anträffades också en man, han har gripits misstänkt för mordförsök. Mannen, i 55-årsåldern, hade också skador på kroppen från ett vasst föremål och fördes därför med ambulans till sjukhus. Misstänkt och målsägande i ärendet är bekanta med varandra. Brottsrubriceringen är alltid initial och kan komma att ändras.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
15 ° C
15.2 °
13.3 °
92 %
4.1kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °